Communicatie software Groen, Grond en Infra

Liebherr A-916 overtreft alle verwachtingen

Publicatiedatum: 12-07-2012 10:40
Na een zeer goede ontvangst van de allernieuwste types mobiele Liebherr graafmachines op de Technische Contact Dagen in Wezep is Wynmalen & Hausmann overstelpt met demo-aanvragen en de vraag naar de nieuwe Liebherr A-916 spant de kroon.
Liebherr bandenkraanLiebherr bandenkraan

De machine trekt het hele land door en overal zijn de meningen van zeer positief tot “super machine”. Wat de meeste mensen nog niet precies weten is dat de machine via het Liebherr data systeem (Lidat) gevolgd en beoordeeld wordt. Met dit systeem wordt het brandstofverbruik exact gemeten en wordt ook vastgelegd onder welke omstandigheden er gedraaid wordt. Op die manier ontstaat er een duidelijk en betrouwbaar beeld van de prestaties van de machine in de Nederlandse praktijk.

Dat beeld is ronduit spectaculair te noemen. Zeker omdat we weten dat als er met een demo gedraaid wordt de machine tot de “max” getest wordt. De snelheid op de weg wordt gemeten (gem. 33 km/h), de stabiliteit wordt getest (volle bak over de zij 900 liter). De capaciteit, hoeveel kuub schept de nieuweling? Hoeveel brandstof wordt daarbij verbruikt? Dan komt de verrassing!! Gemeten gedurende het totale aantal draaiuren van de A916-demo is het verbruik ronduit spectaculair te noemen. De machine heeft tot op vandaag 115 uur gedraaid en er is in totaal 814 liter diesel verbruikt. Dit komt neer op een gemiddeld verbruik van: 7.1 liter per uur. Kortom: Een enorme besparing van de brandstofkosten! Bovendien zijn de gemeten brandstof verbruiken, waarden van een machine met een nieuwe TIER III B motor! Waar de meeste concurrerende machines t.o.v. hun TIER II/III A voorganger een hoger verbruik moeten laten noteren vanwege de aanpassingen naar TIER III B, verrast Liebherr met een lager brandstofverbruik. Dit wordt veroorzaakt doordat de fabrikanten van grondverzet machines verschillende wegen hebben gekozen om aan de gestelde TIER III B emissie-eisen te voldoen. Liebherr heeft gekozen voor het ontwikkelen van een volledige nieuwe Liebherr 4 cilinder motor op basis van een MAN gietstuk (onderblok), met daarin Liebherr componenten en een Liebherr motor management systeem. Een concept dat ontwikkeld is in Liebherr’s eigen motoren fabriek in het Zwitserse Bulle S.A. De, van zich zelf al beduidend schonere, 4 cilinder motor is voorzien van een oxicatalysator. Door deze combinatie heeft de machine geen duur en onderhoudsintensief roetfilter nodig om aan de gestelde emissie-eisen te voldoen. Aanvullende roetfilters zijn bij de Liebherr motor in deze vermogensklasse alleen nodig bij gebruik van de machine in bedrijfshallen (afgesloten ruimtes) en niet bij normale grondverzetwerkzaamheden. Het verschil zit hem in het feit dat alternatieve motoren, zoals toegepast in machines van andere merken, standaard al meer roet produceren dan de Liebherr motor. Om deze roetproductie te verlagen worden de diesel-inspuitdruk en het inspuitmoment veranderd, hierdoor wordt de verbrandingstemperatuur hoger en kunnen de roetdeeltjes in het noodzakelijkerwijs toegepaste roetfilter verbranden. Maar door deze hogere temperatuur wordt de warmtehuishouding van de motor ook verstoord en moeten grotere koelradiatoren worden gemonteerd om de koelcapaciteit te vergroten. Dat deze ingreep ook een hoger brandstofverbruik tot gevolg heeft moge duidelijk zijn. Er wordt per slot van rekening meer energie afgevoerd als warmte in plaats van als graafkracht benut.

De basis van het succes van de Liebherr motor zit hem in het feit dat de Liebherr/MAN D 834 4 cilinder motor zo goed geconstrueerd is dat deze motor zonder al teveel aanpassingen bijna standaard al de gestelde normen haalt. Voeg hierbij de hoogwaardige Liebherr componenten zoals het nieuwe Liebherr LPE motor management systeem. (Hierin liggen alle voorkomende werk data opgeslagen) en je hebt de ideale combinatie. Een combinatie die zich, zo blijkt uit de Nederlandse praktijkervaringen, meteen per uur terugverdient door een beduidend lager brandstof verbruik. Bijkomend voordeel van het, bij Liebherr machines, niet benodigde roetfilter is het feit dat vervangen van het filter na zijn levensduur van circa 7000 uur (afhankelijk van de machineinzet en gebruik soms eerder) ook niet benodigd is. Zo zorgt Liebherr ervoor de gebruikskosten (brandstof en onderhoud) van haar machines zo laag mogelijk blijven. Voor een beter economisch rendement voor de gebruiker.

www.wynmalenhausmann.nl
www.visionrent.nl

De nieuwe Liebherr A916 mobiele graafmachineDe nieuwe Liebherr A916 mobiele graafmachine