Communicatie software Groen, Grond en Infra

Topcon 3D-GPS systemen voor Schimmel Oudewater

Publicatiedatum: 26-07-2012 09:50
Schimmel Oudewater B.V. investeerde onlangs in enkele Topcon 3D-GPS systemen op haar kranen. Erik Schimmel, directeur van aannemersbedrijf G.W.W Schimmel in het Utrechtse Oudewater, zag in eerste instantie vooral kansen.
Topcon 3D-GPSTopcon 3D-GPS

De arbeidskosten kunnen immers omlaag als er kan worden bespaard op een medewerker in het veld, die allerlei meetwerkzaamheden verricht en hoogte en positie aanwijzingen geeft. De moderniseringsslag bleek echter veel ingrijpender en daarom besloot Schimmel tot samenwerking met het landmeetkundig bureau IOB.

IOB bereid het 3D model voor, dat daarna op het display in de cabine wordt “geladen”. De machinist leest de tekening op zijn scherm en positioneert zijn machine middels GPS naar de juiste locatie. Ook graafdieptes en complexe vormen staan aangegeven in het model. Het op de kraan aanwezige GPS systeem kijkt als het ware mee of er niet te veel of te weinig wordt weggegraven. Op kantoor bij IOB kan vervolgens op de PC het werk buiten ‘live’ worden gevolgd en zo nodig worden bijgestuurd. IOB Oudewater B.V. ontwerpt en bereidt nu de GPS-projecten in 3D voor Schimmel voor. IOB voert alle benodigde inmetingen uit, maakt 3D-modellen, en verwerkt hoeveelheidsbepalingen in de projectdocumenten.

Erik Schimmel: “We kunnen opdrachtgevers nu echt complete oplossingen bieden, waarbij werken met een grote mate van complexiteit ineens veel eenvoudiger en met meer zekerheid zijn te realiseren”. Inmiddels heeft Schimmel al drie machines uitgerust met een 3D-GPS systemen van Topcon.

www.e-schimmel.nl
www.topconsokkia.nl

Topcon 3D-GPS systemen voor Schimmel Oudewater B.V.Topcon 3D-GPS systemen voor Schimmel Oudewater B.V.