Communicatie software Groen, Grond en Infra

Terex-Fuchs MHL350E voor Buijs Leerdam

Publicatiedatum: 09-08-2012 09:45
Er is wederom een nieuwe Terex-Fuchs overslagmachine geleverd bij Buijs Leerdam, dit maal is er geïnvesteerd in een Terex-Fuchs MHL350E welke met zijn compleet nieuwe 160kW 6-cilinder turbodiesel voldoet aan de Tier IV-interim emissie-eisen.
Terex-Fuchs Terex-Fuchs

Al eerder zijn er door Van der Spek Vianen opvolgend twee Terex-Fuchs MHL360’s geleverd geweest waarvan de laatste na vele tevreden draaiuren is ingeruild voor de nieuwe 36 tons zware Terex-Fuchs MHL350E. Voor het los- en laadwerk dat Buijs Leerdam Zand- en grindhandel uitvoert in Leerdam en omgeving is de machine uitgevoerd met een 8500mm lange giek en 7200mm lange lepel steel waarmee een overslagbereik van 16 meter wordt gerealiseerd.

In de MHL350E is een nieuwe ontwikkelde Deutz TCD 6.1. L6 is 6-cilinder turbodieselmotor met 6,06 liter inhoud gemonteerd week 160kW vermogen geeft wat 8% meer is dan bij voorganger de MHL350D. De motor verbruikt volgens opgave van de fabrikant 217g/kWh en is daarmee ca. 10% zuiniger ten op zichtte van de vorige serie. Het geleverde vermogen wordt bij de Terex-Fuchs MHL350E overgegeven aan de nieuw ontwikkelde efficiënte Linde HPRD165 hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig.

Voor de nieuwe E-serie heeft Terex-Fuchs een verder doorontwikkelde versie van de reeds gemonteerde bedieningselementen in de cabine ontwikkeld. Hierbij heeft het comfort en bedieningsgemak voor de machinist centraal gestaan. Het nieuwe bedieningsconsole heeft een nieuw scherm gekregen welke helderder en scherper van kleuren is waardoor de informatie sneller en beter te lezen is. Tevens zijn er meerdere “sneltoetsen” geplaats voor vaak gebuikte functies als verlichting, ruitenwissers ect. Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het lossen van schepen en het beladen van vrachtwagen of trechter.
Op het contragewicht seriematig een camera geplaatst zodat de machinist goed kan zien wat er achter hem gebeurd en niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Op wens van Buijs Leerdam is de Terex-Fuchs uitgerust met extra verlichting op de giek en lepel waardoor er ook in de vroege morgen of late middag met goed zicht gewerkt kan worden.

www.buijsleerdam.nl
www.entreeding.com/Terex-Fuchs MHL350E overslagmachine

Terex-Fuchs MHL350E mobiele overslagkraan voor Buijs Leerdam Terex-Fuchs MHL350E mobiele overslagkraan voor Buijs Leerdam