Communicatie software Groen, Grond en Infra

Atlas 160W voor Verhoeven Velddriel

Publicatiedatum: 10-08-2012 09:35
Nadat Gebr. Verhoeven in 1977 haar allereerste Atlas kocht, heeft zij altijd voor Atlas mobiele graafmachines gekozen. Onlangs is bij de Gebr. Verhoeven weer een nieuwe Atlas 160W afgeleverd door Edwin Laffeber van Hans van Driel B.V.
Atlas 160 WAtlas 160 W

Deze 16,7 ton wegende mobiele graafmachine, geleverd door Hans van Driel B.V., is onder andere voorzien van slangbreukbeveiliging, AGRI TG2000 banden, dansonderdrukking, 24V aansluiting in de bovenwagen en trekhaak in het schuifblad. Tevens is deze machine voorzien van verschillende hydraulische functies, waaronder een dubbele sorteerset met drukloze retour en een aparte maaikorffunctie. Ook is de Atlas 160W voorzien van een Powertilt. Een dergelijk uitrustingsstuk biedt de noodzakelijke flexibiliteit en veelzijdigheid in de diverse werkzaamheden voor verschillende opdrachtgevers.

Omdat een dergelijke machine door Gebr. Verhoeven voor verschillende werkzaamheden gebruikt gaat worden is er naast bovenstaande opties ook voor verschillende maatwerk toevoegingen gekozen. Zo beschikt de machine over speciale waterdichte kisten met lades in de onderwagen, speciale cilinderbescherming voor schuifbladcilinders, extra sjorogen aan de onderwagen, extra zwaailampen, LED flitsers op de zijkant van de machine en LED werkverlichting. De machinist van deze machine heeft o.a. de beschikking over een opklapbare treeplank, 27MC, Parrot carkit en, naast de standaard camera op het contragewicht, ook een camera aan de rechterzijde welke zelfs bruikbaar is in het donker. Om de veiligheid te vergroten kunnen de beelden van beide camera’s gelijktijdig worden bekeken.

Verder is er door JDK Global een centraal smeersysteem van Lincoln aangebracht en RST plaatste een BM AIR MAO-6HC overdruk systeem. Naast al deze opties is er door Gebr. Verhoeven ook gekozen de machine in een prachtige kleurcombinatie te laten spuiten. De rood met witte bedrijfskleuren komen goed tot hun recht op de in hoogglans zwart gespoten onderwagen, waarbij zelfs de kleinste details door spuiterij RUBA B.V. zijn meegenomen. De Atlas 160W heeft een vermogen van circa 143 pk en heeft een bakkracht van 130 kN. De 160W kenmerkt zich onder andere door het sterke hydraulische systeem, het uitstekende zicht vanuit de comfortabele en geluidsarme cabine en de standaard luxe uitrusting.


Atlas 160W mobiele graafmachine voor Verhoeven VelddrielAtlas 160W mobiele graafmachine voor Verhoeven Velddriel