Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nooteboom PXE dieplader-Interdolly combinatie voor MVO

Publicatiedatum: 24-08-2012 15:00
Nooteboom Trailers heeft aan Martens en Van Oord uit Oosterhout (NB) de nieuwste 4-aslijnen Pendel-X dieplader met 2-aslijnen ICP Interdolly geleverd. Uniek aan deze imposante combinatie is ook de compacte 5-assige MAN TGX 540 trekker.

Voor Martens en Van Oord (MVO) is dit de eerste keer dat zij investeren in een dergelijke speciaal transportcombinatie. Vanwege kwaliteit, functionaliteit en betrouwbaarheid heeft MVO voor Nooteboom gekozen. Martens en Van Oord is actief in de grond-, weg- en waterbouw en daaraan gerelateerde disciplines, zoals de handel in bouwgrondstoffen. Sinds de oprichting in 1986 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf binnen de sector. Martens en Van Oord beschikt over een zeer uitgebreid en modern machinepark, waaronder diverse grote grondverzetmachines. Om deze machines te kunnen vervoeren is gekozen voor deze Nooteboom PXE diepladercombinatie. Niet alleen vanwege het zeer hoge laadvermogen, maar ook vanwege de enorme wendbaarheid en de grote hoogteslag van 60cm van de hydraulische vering.

Om een optimale gewichtsverdeling te verkrijgen is gekozen voor de 4-aslijnen Pendel-X dieplader aan de achterzijde en een 2-aslijnen ICP Interdolly met 5-assige MAN trekker aan de voorzijde. De ICP Interdolly is ook eenvoudig los te koppelen voor het vervoer van minder zware machines, waarbij de 5-assige truck met 4-assige dieplader nog steeds een ideale gewichtsverdeling wordt gerealiseerd. Vanwege de truck is deze dieplader uitgevoerd met een extra lange 40 tons hydraulisch afneembare zwanenhals. Naast een breedbed laadvloer is voor het vervoer van grote rupskranen ook een smalbed laadvloer meegeleverd. Zo kan MVO zelf de optimale configuratie samenstellen voor de te vervoeren machines. Deze diepladercombinatie heeft een nuttig laadvermogen van ca. 96 ton bij 80 km/uur. 

"Wij zijn uiterst tevreden over de kwaliteit en functionaliteit van de dieplader, waarbij op advies van Nooteboom de afmetingen van truck, dieplader en zwanenhals optimaal op elkaar zijn afgestemd. De afwerking en conservering van de oplegger zijn van een uitzonderlijk hoog niveau. Ook de door Nooteboom voorgestelde kleurstelling van de diepladercombinatie valt zeer goed in de smaak”, aldus Andre Haak van Martens en Van Oord.

www.nooteboom.com

Nooteboom PXE dieplader-Interdolly combinatie voor MVONooteboom PXE dieplader-Interdolly combinatie voor MVO