Communicatie software Groen, Grond en Infra

MTS grondzuigwagen voor SandCon Meijel

Publicatiedatum: 30-08-2012 12:25
SandCon, gevestigd in het Noord-Limburgse Meijel, heeft sinds eind augustus de beschikking over een unieke grondzuigwagen. De MTS grondzuiger opbouw heeft een inhoud van maar liefst 12m3 en is daarmee 50% groter dan standaard grondzuigers.

De nieuwste turbine techniek zorgt middels een gigantische luchtverplaatsing voor een ongekende zuigkracht, die vele malen hoger ligt dan traditionele vacuümtank wagens. Daarnaast is de grondzuiger voorzien van talloze technische voorzieningen waaronder, een roterende graaf/zuigkop voor het los wroeten van harde grondlagen, een aparte vuilwaterpomp voor het wegpompen van vloeistoffen bij lekkages, een hoge drukspuit voor het schoonspuiten van de zuiglocatie, en een zware luchtcompressor voor het aandrijven van diverse pneumatische gereedschappen. Bijzonder is ook de hydrostatische aandrijving, waarmee de gehele vrachtauto radiografisch op afstand verreden en bestuurd kan worden. 

Alles is opgebouwd op een krachtige MAN tgs 8x4 tridem, met gestuurde naloopas, waardoor een zeer wendbare machine met perfecte gewichtsverdeling ontstaat. Met de grondzuigwagen kunnen natte als droge materialen worden opgezogen, waardoor de machine zeer divers ingezet kan worden voor de infra, bouw, industrie, groen en zelfs ook in de agrarische sector.
 
SandCon werkt nauw samen met de Firma Wienholts te Valkenswaard, voor het aanbieden van een compleet pakket diensten in het grondverzet.
www.wienholts.com

De MTS grondzuiger van SnadCon uit MeijelDe MTS grondzuiger van SnadCon uit Meijel