Communicatie software Groen, Grond en Infra

Koninklijke Reesink neemt Hans van Driel over

Publicatiedatum: 24-09-2012 13:00
Koninklijke Reesink N.V. (“Reesink”) heeft met de aandeelhouder van Hans van Driel B.V., gevestigd in Tiel, een principeovereenstemming bereikt over overname van 100% van de aandelen.

De overname van Hans van Driel B.V. betekent, na de overname van de Kemp Groep eerder dit jaar, een verdere versterking van de grondverzetactiviteiten binnen Reesink. Hans van Driel B.V. is importeur van Atlas en Terex in Nederland en de Kemp Groep in België. Onder de paraplu van Reesink ontstaat een sterke Benelux-organisatie voor de merken Atlas en Terex, waaronder Hans van Driel en Kemp Groep hun klanten zullen blijven bedienen. Met vijf vestigingen (Tiel, Ommen, De Meern, Bergschenhoek en Hamme) kunnen de merken optimaal ondersteund worden en verder groeien.

De grondverzetactiviteiten van Reesink zullen verder uitgebouwd worden onder leiding van Ben Kemp. Remco Klein Ovink zal zich de komende jaren als directielid van de Reesink Groep richten op ‘new business development’. Partijen streven ernaar de overname eind oktober 2012 af te ronden. Na afronding van de overname zal Reesink uitgebreide informatie verstrekken over de overname en de te volgen strategie binnen de grondverzetactiviteiten. Te denken valt aan presentaties, interviews en een bedrijfsbezoek.

Hans van Driel B.V. is importeur in Nederland van de merken Atlas en Terex en levert kwalitatief hoogwaardige bouw-, grondverzet-, overslag- en recyclingmachines. Hans van Driel B.V. is een landelijk opererende onderneming met vestigingen in Tiel en Ommen. De onderneming behaalde over 2011 met 35 medewerkers een omzet van € 24 miljoen. Hans van Driel B.V. is sinds 1951 importeur van het merk Atlas. Speerpunten uit het Atlas-programma zijn mobiele graafmachines, op- en overslagmachines en spoorwegmachines. Het programma van het merk Terex (sinds 2003) vult met wielladers, minigravers en compacte mobiele graafmachines het leveringsprogramma aan.
 
Gerrit van der Scheer (CEO Reesink): “De overname van Hans van Driel B.V. is een mooie strategische aanvulling op de in mei dit jaar door ons overgenomen Kemp Groep, die importeur is van Atlas en Terex in België. Met deze overname krijgen we dus de distributie in handen van twee sterke merken voor de gehele Benelux. Daarnaast verbreden wij de mogelijkheden tot cross selling; een van de speerpunten van onze strategie.”
 
Remco Klein Ovink (directeur grootaandeelhouder Hans van Driel Holding B.V.) "Door deze overname worden wij onderdeel van een grotere en financieel gezonde groep. De merken Atlas en Terex kunnen we nog sterker maken door de krachten in de Benelux te bundelen met de Kemp Groep. Wij verwachten tevens dat de overname een positief effect zal hebben voor onze medewerkers, klanten en toeleveranciers. Ik zie er dan ook naar uit om als directielid binnen de Reesink Groep verder te bouwen aan ‘new business’.”
 
De overname van Hans van Driel B.V. door Reesink betreft uitsluitend de merken Atlas en Terex. De importeur van Komatsu BIA B.V. te Zutphen, onderdeel van Hans van Driel Holding B.V., maakt uitdrukkelijk geen deel uit van deze overname.
www.hansvandriel.nl
www.royalreesink.com