Communicatie software Groen, Grond en Infra

Mecalac 12MTX-S voor Van Burk Tricht

Publicatiedatum: 03-10-2012 09:55
Ahlmann Nederland heeft recent aan Van Burk & Zoon v.o.f. uit Tricht een nieuwe Mecalac 12MTX-Speeder mobiele graafmachine met slagmaaier geleverd.
Mecalac 12MTX-SMecalac 12MTX-S

Van Burk is al aardig gewend aan de nieuwe Mecalac. Het is intussen zijn derde op rij. "Mijn eerste was een 11CX en de vorige een 12MXT waarmee ik meer dan 9.000 uren heb gedraaid. De 12MXT heeft me nooit in de steek gelaten, er is amper een sleutel aan geweest." Het moge duidelijk zijn dat Van Burk zeer tevreden was met zijn oude 12MXT, maar door het werken op verschillende locaties was wat extra snelheid geen overbodige luxe. In goed overleg met Ahlmanns verkoopadviseur Kees van den Bogert werd gekozen voor de 12MXT-Speeder versie met zwaardere - 112 pk sterke - motor en een rijsnelheid op de weg van 35 km/u. Met het extra vermogen en de hogere max. snelheid kan wat vlotter van en naar klussen gereden worden. Door Van Burk's keuze om rondom Alliance 700/40 22,5 (331-profiel) banden te laten monteren heeft de Mecalac uitstekende tractie in het terrein en zijn ook de rijeigenschappen op de openbare weg comfortabel. 

De werkomstandigheden voor de machinist zijn bijzonder goed. Vanuit de comfortabele en ruime cabine is het zicht op het werk optimaal. De cabine draait mee met het uitrustingsstuk en zit op die manier recht voor zijn werk, waarbij nek en rug nauwelijks belast worden. Het contragewicht steekt nauwelijks uit waardoor de machine kan werken op slechts één weghelft. Langsrijdend verkeer ondervindt nauwelijks hinder van de werkzaamheden.

Om de vele verschillende werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren heeft Van Burk de beschikking over een groot aantal uitrustingsstukken: stobbenfrees, slagmaaier, heggenschaar, klepelmaaier, maaikorf, puinbak, diverse graafbakken en een houtklem met zaag. Naast de maaigiek heeft Van Burk ook de originele Mecalac giek. Zo kan de machine ook buiten het seizoensgebonden werk volledig ingezet worden. De specifieke uitrustingsstukken van de Multi-pro maaiarm passen ook aan de standaard Mecalac giek, zodat voor een klusje tussendoor niet per se de giek gewisseld hoeft te worden. Het is meer regel dan uitzondering dat de machine op een groot aantal punten wordt aangepast, geheel naar verzoek van de gebruiker. Ook de Mecalac 12MTX-S van Van Burk & Zoon werd op een groot aantal punten onderhanden genomen. Naast de Multi-pro maaiarm, varieert dit van het aanbrengen van bescherming voor aanzuiging en luchtroosters, extra hydraulische functies voor speciale uitrustingsstukken c.q. toepassingen, het monteren van een luchtgeveerde stoel, een deelbaar actiebord met verlichting, dubbelwerkende kipperfunctie, etc. 
 
In 1979 begon Arie van Burk een 1-mansbedrijf met één kraan. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het schoonvegen van sloten en verschillende grondverzet werkzaamheden. In de loop der jaren werden niet alleen de werkzaamheden, maar ook het machinepark uitgebreid. Zoon Robert voelde zich van kleins af aan prima thuis tussen het machinepark. Hij werkte vele jaren bij zijn vader en sinds 2006 vormen vader en zoon een VOF. Arie en Robert kunnen steunen op een flinke dosis aan ervaring en draaien niet gauw hun hand ergens voor om. Inmiddels is het bedrijf al ruim 30 jaar actief voor overheid, provincies, gemeenten en particulieren.
www.ahlmann.nl
www.vanburkgroenvoorziening.nl

Mecalac 12 MTX Speeder voor Van Burk & Zoon v.o.f. uit TrichtMecalac 12 MTX Speeder voor Van Burk & Zoon v.o.f. uit Tricht