Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hyundai R235LCR-9 binnendraaier primeur voor Sterk-Heukelum

Publicatiedatum: 31-10-2012 07:45
Via de werkplaats in Vianen van Van der Spek is bij Sterk- Heukelum een primeur afgeleverd. Het is de eerste geheel nieuw ontwikkelde Hyundai R235LCR-9 binnendraaier van 25 ton die is afgeleverd in Nederland.
Hyundai R235LCR-9Hyundai R235LCR-9

Met zijn zeer korte draaicirkel van 1.680mm  aan de achterzijde is de machine zeer compact omgebouwd. Ten opzichte van een normale 21 tons rupskraan is hij 1.150mm korter zodat hij op zeer moeilijk bereikbare plaatsen kan worden ingezet. Door zijn zeer stabiele opbouw kan hij toch zware lasten heffen en met grote capaciteiten grondverzet uitvoeren.

Voor de aandrijving van de R25LCR-9 is een 113kW sterke Cummins QSB 6.7 turbodiesel motor verantwoordelijk welke op zijn beurt 3 Kawasaki hydrauliekpompen aandrijft met een totale oliestroom van 444 liter/min. Het geavanceerde CAPO-systeem (Computer Aided Power Optimization) stemt het motor- en pompvermogen optimaal op elkaar af zodat er altijd optimaal gebruik gemaakt kan worden van zowel snelheid als kracht van de machine.

Om ook op slechtere ondergrond te kunnen werken is de machine uitgevoerd met 900mm rupsplaten.

De Hyundai R235LCR-9  is op wens van Sterk uitrust met alle functies zodat er veel verschillende aanbouwdelen aan de machine gemonteerd kunnen worden zoals bijvoorbeeld een sorteergrijper, kantelbak of trilblok. Tevens is de machine voorzien van extra verlichting op de cabine aan voor- en achterzijde. Op het contragewicht is een camera gemonteerd zodat de machinist ook in de krappe ruimtes waar hij vaak zal werken goed zicht aan de achterzijde heeft en niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Zoals alle dash-9 serie graafmachines is ook deze Hyundai R235LCR-9 voorzien van het Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het nieuwe door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft Sterk-Heukelum via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van hun machines te volgen, de locatie ervan te controleren en van op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld

De nieuwe machine is geleverd in de bedrijfskleuren van één van de opdrachtgevers van Sterk-Heukelum. Sterk-Heukelum B.V. is een allround aannemersbedrijf in de Grond-, Weg en Waterbouw. Het familiebedrijf bestaat sinds 1964 en is uitgegroeid tot een betrouwbare partij in de GWW-sector.

De activiteiten van Sterk-Heukelum B.V. hebben betrekking op de aanleg van straat-, riolering- en grondwerken en in- en verkoop van prefab-betonplaten. Daarnaast is het bedrijf nog actief in de verhuur van grondverzetmachines waarvan een aantal ook uitgevoerd met GPS-systeem.

Binnen het bedrijf staat centraal dat ze hun opdrachtgevers tevreden willen stellen en ze willen doen wat de klant beloofd is, waarbij de veiligheid, gezondheid en het welzijn van hun medewerkers worden gewaarborgd. Ze zijn dan ook in het bezit van het NEN-EN-ISO 9001 en VCA* certificaat.

www.sterk-heukelumbv.nl
www.vanderspek.nl

Hyundai R235LCR-9 binnendraaier primeur voor Sterk-HeukelumHyundai R235LCR-9 binnendraaier primeur voor Sterk-Heukelum
Hyundai R235LCR-9 binnendraaier Sterk-Heukelum van der spek graafmachine