Communicatie software Groen, Grond en Infra

Entreeding.com / Wegenbouw.be stopt ondersteuning Internet Explorer 7

Publicatiedatum: 02-11-2012 09:15
Zo af en toe krijgen we de vraag van gebruikers waarom een pagina niet goed weergegeven wordt in IE7 (Microsoft Internet Explorer 7). Het antwoord is vrij simpel: Omdat wij het niet meer ondersteunen.
stop ondersteuning IE 7stop ondersteuning IE 7

Binnen Entreeding.com / Wegenbouw.be zijn wij druk bezig met de vernieuwing van het systeem. De belangrijkste gedachte bij deze ontwikkeling was een stevige basis voor de toekomst te bouwen. Daarom hebben we er voor gekozen het systeem opnieuw op te bouwen met technieken die hun sporen ruim verdient hebben en die op de toekomst voorbereid zijn. Technieken die door alle moderne websites wordt gebruikt en door alle moderne webbrowsers wordt ondersteund: Internet Explorer 8+, Chrome, Firefox, Safari en anderen. Bij al deze browsers is het ook zo dat zij het gebruik van de nieuwste versie sterk stimuleren. Oftewel updates worden bijna afgedwongen.

Waarom is dit?
Programma’s kunnen fouten bevatten. Updates verhelpen deze.
De techniek staat niet stil. Updates bevatten ook nieuwe standaarden en nieuwe functies. Kwaadwillenden zijn steeds op zoek naar zwakheden in browsers. Updates bieden oplossingen op mogelijke "lekken". Het is dus belangrijk om steeds de nieuwste versie te gebruiken. Waarom niet IE7? Omdat IE7 uit 2006 stamt. Ondertussen heeft Microsoft IE8, IE9 en recent zelfs IE10 uitgebracht.
Microsoft heeft het ook tot IE8 nooit belangrijk gevonden om zich aan standaarden te houden. Oftewel tot IE8 werd de opmaak zeer slecht ondersteund. Waarom heeft Microsoft dat tot nu toe nooit gedaan? De enige juiste verklaring is dat ze tot voor kort met Internet Explorer "marktleider" waren. Door hun dominantie hoefde zij zich niet aan te passen aan de standaarden, maar moesten website ontwikkelaars zich aan Microsoft aanpassen. Dit resulteerde in code voor websites die of alleen voor IE geschikt was of verweven was in een ingewikkelde kluwen code die er voor zorgde dat websites er in de verschillende browsers nog enigszins redelijk uit zagen. U herinnert zich misschien nog de voetnoten in veel websites met de melding "Deze website is geoptimaliseerd voor…". Gelukkig hoeft dat nu niet meer. Alle moderne browsers ondersteunen de standaarden goed, waardoor alle moderne websites in alle browsers goed weergegeven worden.

Kiezen voor een goede weergave in IE7 is bijna per definitie kiezen voor een slechte weergave in andere browsers. Kiezen voor een goede weergave in IE7 is kiezen voor een goede weergave in een browser die momenteel door minder dan 4% van de bezoekers nog gebruikt wordt. Wij raden ten zeerste het gebruik van IE7 af. Niet alleen maar omdat het de standaarden niet goed ondersteund, maar omdat het onveilig is. IE7 wordt niet meer verder ontwikkeld, waardoor er geen beveiliginsupdates meer komen. De meest banken raden het gebruik van IE7 al sterk af bij Internetbankieren. De meeste beveiligingsspecialisten raden u sterk aan om de nieuwste browsers te gebruiken.

Waarom zijn er dan toch nog mensen die IE7 gebruiken? Omdat zij zich niet bewust zijn van de gevaren of omdat ze daar door hun systeembeheerders toe gedwongen worden. Wij ondersteunen IE7 niet om bovenstaande redenen.

Ons advies dus: Download en gebruik een veiliger alternatief

Mozilla Firefox
Google Chrome

Druk bezig met de vernieuwing van het systeemDruk bezig met de vernieuwing van het systeem