Communicatie software Groen, Grond en Infra

De gootplaat bespaart tijd en problemen

Publicatiedatum: 05-11-2012 17:20
Gedreven door de steeds luider klinkende alarmbel rond wateroverlast en de implicaties hiervan op het aanleggen van verhardingen, brengt Eurodal vandaag de GOOTPLAAT op de markt. Een simpele innovatie die tijd bespaart maar ook korte metten maakt met vaak voorkomende problemen.
gootplaatgootplaat

Als producent van betonnen vloerplaten investeerde Eurodal de laatste jaren veel in productverbetering, productvernieuwing én doorgedreven innovatie. De betonnen vloerplaten van Eurodal zijn geëvolueerd tot een knap concept in buitenvloeren. Zo vormen ze het pronkstuk van stadspleinen, bedrijfsterreinen of particuliere tuinen. Het laatste nieuwe Eurodal product, de gootplaat, een vloerplaat met ingebouwde goot, volgt die trend.

Geen differentiële zetting

Ingebouwd in een Eurodal vloerplaat vormt de goot een robuust geheel met haar omgeving. Dit voorkomt differentiële zettingen en geeft garantie op blijvende werking van haar functie: namelijk water afvoeren. Zo wordt niet alleen de aannemer maar ook de bouwheer gevrijwaard van problemen in de toekomst.

Geen wateroverlast

Sommige gootplaten zijn bijkomend voorzien van een afvoerkolk. De afvoerkolk is zodanig ontworpen dat bij grote debieten het systeem in volvulling gaat. Hierdoor kan zelfs bij beperkte buisdiameters het water versneld afgevoerd worden. Dit maakt de GOOTPLAAT geschikt om toegepast te worden bij hoge grondwaterstand en/of hoog openbaar rioleringspeil. Geen natte voeten voor de technische ontwerpers of voor de bouwheer.

Snel geplaatst

Het monolitisch gegeven van de goot en de verharding zorgt voor een snelle plaatsing. Geen verschillende materialen, geen boordstenen, geen extra fundering. Iedere bouwprofessional kan uitrekenen hoeveel tijd hiermee wordt uitgespaard op de werf.

De lancering van de GOOTPLAAT past binnen het streven van Eurodal naar het aanbieden van een verhardingsconcept dat is aangepast aan de hedendaagse milieunormen en vereisten voor duurzaam waterafvoer en waterbeheer. De GOOTPLAAT ligt in het verlengde van HYDROPS, een waterbufferend funderingssysteem. Beide oplossingen kunnen, maar moeten niet met elkaar gecombineerd worden.

www.eurodal.be/nl/gootplaat/gootplaten-in-werking/
www.wegenbouw.be/object/63774297/Eurodal-gootplaat

De gootplaat van EURODAL, een vloerplaat met ingebouwde gootDe gootplaat van EURODAL, een vloerplaat met ingebouwde goot

folder gootplaat (klik hier)
Eurodal, GOOTPLAAT, bespaart, tijd, en, problemen