Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volledig machinaal banden zetten Nimatech Zeewolde

Publicatiedatum: 13-11-2012 07:05
Volledig machinaal wil zeggen, dat er ook echt niet meer getild behoeft te worden in het gehele proces. Door middel van een shovel (of kraan ) word een laag banden op de machine gezet. Door de machine worden automatisch de banden per stuk opgepakt en op de juiste plaats gesteld in het zand (of op stelspecie).
machinaal zettenmachinaal zetten

De machine plaatst de band direct goed. Dus niet meer even beetpakken met bandentangen om na te stellen, zoals nog maar al te vaak gebeurt.

Een efficiënte methode omdat er door deze werkwijze een aantal handelingen vereenvoudigen of vervallen. Banden van te voren uitrijden hoeft niet, omdat dat tijdens het proces gebeurt door vanuit de voorraad direct laag voor laag op de machine word geplaatst. Doordat de baan van te voren op hoogte gemaakt kan worden en het machinale proces zodanig is dat er nadien niet hoeft te worden aangevuld, is er een deel van het oude proces vervallen. En juist een deel waardoor de kwaliteit in gevaar is, omdat met het aanvullen en het verdichten erna de banden gemakkelijk van z’n plaats gaan. Dit is met onze werkwijze een stuk eenvoudiger en dus kostenbesparend.

Ook het uitzetwerk kan een stuk eenvoudiger, omdat d.m.v. de laser/ machinebesturing een grote slag gemaakt kan worden. Als er door middel van een draad gewerkt word dan moet je heel wat punten uitzetten om in lijn te blijven. Wij kunnen 400 meter zetten met aan het begin en aan het eind een hoogte en richtpunt. Eventueel met markeerpunten voor breekpunten tussenin.

Lasergestuurd wil zeggen dat de hoogte en de richting volledig automatisch d.m.v. machinebesturing aangestuurd word. Dat heeft als voordeel dat het uitzetwerk (van te voren en tijdens het proces) een stuk eenvoudiger is. Dus geen gebruik van een draad, die door hangt of met veel wind van z’n plaats waait.

Kwalitatief beter door die aansturing met de combinatie laser/ machinebesturing. Ook word (in geval bij stellen in het zand) de zandbaan minimaal losgemaakt, waardoor de band al direct vast staat. Dit mede, omdat de zandbaan van te voren op de juiste hoogte kan worden gebracht. Die zandbaan kan van te voren verdicht worden zodat de band direct op een keiharde ondergrond staat. Door onze methode ontstaan er onder de band dan ook geen holtes, waardoor de band nadien kan verzakken.


Wij zoeken een proefproject voor onze machine.
De huidige machine is een proefmodel en is nog beperkt inzetbaar. Een beperking is dat de machine het meest geschikt is voor langere afstanden. Gezien de grote is er wat ruimte nodig om te manoeuvreren. Momenteel het best inzetbaar voor rechte stukken (met aansturing d.m.v. Total Station zijn flauwe bochten wel mogelijk). Hoewel de machine in staat is om banden te stellen in een speciebedding is dit nu niet de ideale omstandigheid. Het vervoer van de machine is ook een belemmering om kleine werken te doen.

Omdat dit een proefproject is zoeken wij geschikte werken om onze machine verder te kunnen ontwikkelen.

We zoeken werken waar banden in het zand moeten worden gesteld.

  • Minimaal 50m tot 400 meter in één slag in een rechte lijn of op dezelfde lijn.
  • Het complete werk bedraagt 2000 meter of meer aansluitend i.v.m. aan/afvoerkosten.
  • Heeft u geschikte werken en bent u bereid om mee te werken aan een ontwikkeling die toekomst heeft en waar u ook uw voordeel mee kunt doen?
  • Er word momenteel aan een nieuw ontwerp gewerkt, waarbij de huidige belemmeringen voor optimale inzetbaarheid verleden tijd zijn.

Voor meer informatie neem gerust contact op met Aantjes Ambachtswerk.

Wim Aantjes
Tel. 06 - 494 994 52
aantjesambachtswerk@kliksafe.nl
 

www.nimatech.nl
www.oskambv.nl

Volledig machinaal banden zetten met prototype van Nimatech B.V. uit ZeewoldeVolledig machinaal banden zetten met prototype van Nimatech B.V. uit Zeewolde