Communicatie software Groen, Grond en Infra

Matexpo bouwt brug naar groot demonstratieterrein

Publicatiedatum: 19-11-2012 15:20
Matexpo, de tweejaarlijkse vakbeurs voor materieel voor bouw, industrie en recyclage sector in Kortrijk (BE), krijgt er een belangrijke troef bij. De beurs breidt uit met een grote demonstratie zone.

Exposanten zullen op Matexpo 2013 (4 tot 8 september 2013) machines en voertuigen ‘live’ kunnen demonstreren en laten testen op een terrein van meer dan 50.000 m². Door deze uitbreiding wordt de beurs, in 2013 reeds aan zijn 35ste editie toe, dynamischer dan ooit.

Brug over E17

De beursorganisatoren van Matexpo bereikten een akkoord met het Agentschap Wegen en Verkeer (Vlaamse Gemeenschap) en de stad Kortrijk rond het gebruik van een zone binnen het ‘Ei’ van Kortrijk. Deze zone is gelegen in de verkeerswisselaar van de E17 en de R8. Matexpo laat  een voetgangersbrug  bouwen over de E17 zodat de bezoekers vlot de demonstratie zone rechtstreeks vanop het beursterrein kunnen bereiken.  Het gaat om een tijdelijke constructie die na de beurs terug wordt weggenomen.

De uitbreiding van de beurs met deze demo zone wordt een van de belangrijke speerpunten voor de volgende editie. Bezoekers zullen voor het eerst live-demonstraties van tentoongestelde machines kunnen beleven. Ook zelf machines en voertuigen testen zal kunnen.

Demonstreren en Testen

De organisatoren voorzien aparte demonstratiezones voor kleine en grote machines en voor bouwvoertuigen en vrachtwagens. Matexpo 2013 biedt daarmee een antwoord op de steeds groter wordende vraag van exposanten om de bezoeker actief te kunnen betrekken en de mogelijkheden van het materieel tijdens de beurs ter plaatse  te kunnen demonstreren. Machines en voertuigen worden steeds efficiënter en performanter. Het is niet altijd evident dit met statisch tentoon gestelde machines aan potentiële klanten duidelijk te maken.

Heel wat exposanten reageerden uiterst enthousiast op deze extra mogelijkheid. Alle toonaangevende vrachtwagenbouwers engageren  zich voor de demo zone. Ook een aantal machineleveranciers – fabrikanten, invoerders  en verdelers – zijn reeds ingeschreven.

Matexpo 2013 beslaat 20 Ha

De vaste expo ruimte omvat meer dan 135.000 m². Daarvan is reeds 90 % verhuurd. Matexpo 2013 verwacht om en bij de 400 exposanten en 40.000 bezoekers samen te brengen om in een heel eigen sfeer ideeën en informatie uit te wisselen. Door de uitbreiding met de nieuwe demonstratie zone beslaat Matexpo 2013 bijna 200.000 m².

Ook via sociale media

De exposanten kunnen hun informatie in de aanloop naar de beurs reeds kwijt via de totaal vernieuwde website www.matexpo.com. Nieuws van en over exposanten wordt permanent en up-to-date via de website aangeboden. Daarbij zijn ook de sociale geïntegreerd en zo kunnen bezoekers Matexpo volgen via Facebook, Twitter en LinkedIn.

Matexpo 2013 gaat door van 4 tot 8 september 2013 op en rond Kortrijk Xpo.

Meer informatie vindt u op:

www.matexpo.com

Matexpo, bouwt, brug, naar, groot, demonstratieterrein, live, demo, bouwbeurs, machines, bouwmachines, Kortrijk