Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu PC290LC-10 voor Van Etten Bergschenhoek

Publicatiedatum: 27-11-2012 07:40
Nederlands eerste Komatsu rupsgraafmachine van het type PC290LC-10 is afgeleverd bij Loonbedrijf J. van Etten B.V. uit Bergschenhoek.
PC290LC-10PC290LC-10

Koud aangekomen bij de firma werd de machine direct ingezet op een groot werk in Nijmegen. Geen straf voor machinist Jan Roodenburg die samen met een collega met veel plezier op deze nieuwe Komatsu-machine draait.

De PC290LC-10 is er één uit de nieuwe lijn -10 rupsgraafmachines van Komatsu. De belangrijkste kenmerken van de ‘Dash 10’ serie zijn het lagere brandstofverbruik, een beter comfort voor de machinist, verbeterde efficiëntie en gemakkelijk bereikbare onderhoudspunten. Het actieve / passieve Komatsu Diesel Particulate Filter (KDPF) werkt nagenoeg altijd in de zeer efficiënte ‘passieve’ modus. In de ‘passieve’ modus worden deeltjes verwijderd zonder merkbaar effect op het functioneren van de machine. Het regeneratiesysteem houdt de machinist volledig op de hoogte van de status en de machinist heeft hierover de volledige controle via het monitorpaneel. Samen met het unieke ‘Variable Speed Matching’ systeem van Komatsu zorgen zij ervoor dat de PC 290LC-10 de zuinigste machine is in zijn klasse. Ook het comfort van de machine is verder vergroot door onder andere een groter kleurenscherm met hogere resolutie, luxe stoel met meeverende bedieningshendels, MP3-aansluiting en meer werkmodi.

Van Etten is een loonbedrijf dat al meer dan 50 jaar actief is in de tuinbouw en de aannemerij en beschikt over 110 eigen mensen. Omdat zij veilig werken hoog in het vaandel hebben staan zijn de machines gekeurd en is al het personeel in het bezit van VCA-1. Ze zijn ze gespecialiseerd in kettinggraven, PE-lassen, kabels lieren en schoeiing zetten. Inmiddels bestaat het machinepark van Van Etten uit ondermeer drie Komatsu’s. Naast de PC290LC-10 hebben ze een PC210LC-8 rupsgraafmachine en een 9 tons PC88MR-3 midi-graver.

www.vanettenbv.nl
www.bia-bv.nl

Nederlands eerste Komatsu rupsgraafmachine van het type PC290LC-10 is afgeleverd bij Loonbedrijf J. van Etten B.V. uit Bergschenhoek.Nederlands eerste Komatsu rupsgraafmachine van het type PC290LC-10 is afgeleverd bij Loonbedrijf J. van Etten B.V. uit Bergschenhoek.