Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu Stage IIIB bulldozer D61-23 geintroduceerd

Publicatiedatum: 05-12-2012 07:05
Komatsu-importeur Bia BV heeft een nieuwe bulldozer geïntroduceerd. Deze nieuwe Komatsu D61-23 wordt aangedreven door een dieselmotor die voldoet aan de Stage IIIB emissie-eisen en een vermogen heeft van 125 kW / 168 pk bij 2200 tpm (ISO 9249 / SAE J1349).
D61-23D61-23

Aan de basis van het ontwerp van deze nieuwe machine staat de populaire D51-22 en de feedback van klanten. De verfijnde D61-23 is slimmer en reduceert het brandstofverbruik met circa 20%, afhankelijk van het werk en de gebruikte werkmodus. De bulldozer richt zich op eigenaar en machinist en bundelt productiviteit en efficiëntie om tot nog lagere Total Cost of Ownership te komen. De Komatsu D61-23 is verkrijgbaar in een standaard model (EX) en low ground pressure model (PX). Het bedrijfsgewicht varieert van 17.780 kg tot 18.660 kg.

De Stage IIIB SAA6D107E-2-dieselmotor van Komatsu biedt hetzelfde vermogen als zijn voorganger met een lager brandstofverbruik. Het actieve / passieve Komatsu Diesel Particulate Filter (KDPF) werkt nagenoeg altijd in de zeer efficiënte "passieve" modus. Deze efficiënte modus resulteert in lagere brandstofkosten en de deeltjes worden verwijderd zonder merkbaar effect op het functioneren van de machine. Het regeneratiesysteem houdt de machinist volledig op de hoogte van de status en de machinist heeft hierover de volledige controle via het monitorpaneel. De nieuwe gepatenteerde motor, hydrostatische transmissie en pompregelingtechnologie verbeteren de operationele efficiency en reduceren brandstofverbruik dat lager ligt dan bij een conventionele HST aandrijfsystemen. Dit vermindert het brandstofverbruik tot 10% in P-modus en tot 20% in de E-modus ten opzichte van het voorgaande model.

De schuin aflopende motorkap en het nieuwe ontwerp van de cabine zorgen voor meer zicht rondom voor de machinist die nu ook dichter op het blad zit. Dit verhoogt het algemene comfort, maar biedt ook beter zicht op het werkvlak. De cabine heeft een geïntegreerde ROPS / FOPS-structuur en is ontworpen met grote ramen. Cabinedruk en luchtfilters minimaliseren stof in de cabine, terwijl de schokdempers lawaai en trillingen onderdrukken.

Onderhoud is van cruciaal belang voor de inzetbaarheid van de machine. Bij het ontwerp van de D61-23 is optimaal rekening gehouden voor vlotte en praktische toegang tot onderhoudspunten. Dagelijkse motorcontrolepunten zijn gegroepeerd aan de linkzijde van het motorcompartiment. De omkeerbare, naar boven klappende, ventilator zorgt voor een gemakkelijk toegang en controle van de radiateur, oliekoeler en inlaatluchtkoeler. De handmatig omkeerbare ventilator zorgt tevens voor een snelle reiniging van de radiateur.

De Komatsu D61-23 is uitgerust met de nieuwste KOMTRAX ™-technologie. Dit revolutionaire machine monitoring systeem voor machines is ontworpen om tijd en geld te besparen. U kunt uw machine altijd en overal volgen. Waardevolle machinegegevens die u ontvangt via de website kunt u gebruiken om uw serviceplanning en machineprestaties te optimaliseren. Met de KOMTRAX™-technologie traceert u eenvoudig uw vloot, reduceert u de kans op diefstal en kunt u de Komatsu specialisten laten meekijken naar de staat van uw vloot voor service. Nieuwe functies zijn onder meer ‘energy saving reports’ (incl. tips voor een zuiniger gebruik), de locatie, waarschuwingen, belading, onderhoudsplanning.

Specificaties Komatsu D61-23

Bedrijfsgewicht 17,780 – 18,660 kg
Netto vermogen (ISO 14396) 126 kW
Bladcapaciteit 3.4 – 3.8 m³
Lengte rupsen 3165 mm
Maximale snelheid 9 km/h
www.bia-bv.nl

Komatsu Stage IIIB bulldozer D61-23 geïntroduceerd door Bia BVKomatsu Stage IIIB bulldozer D61-23 geïntroduceerd door Bia BV