Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hitachi introduceert grootste starre dumptruck

Publicatiedatum: 11-12-2012 09:10
Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) kondigt met trots de lancering aan van de nieuwe starre dumptruck EH5000AC-3. Dit nieuwste model is de grootste dumptruck van Hitachi en behoort tot de meest geavanceerde producten in zijn soort.
Starre dumptruckStarre dumptruck

De machine is voorzien van een nieuw geavanceerde AC-aandrijfsysteem, het enige op de markt dat is ontworpen en geproduceerd door dezelfde producent (Hitachi).

Het AC-aandrijfsysteem is ontwikkeld op basis van geavanceerde voortstuwingstechnologie en leidt tot ongekende efficiëntie en sterk verbeterde productiviteit voor de mijnbouwindustrie. Dezelfde technologie wordt gebruikt om de hogesnelheidstreinen in Japan aan te drijven. Deze presteert beter dan eerdere systemen en systemen van de concurrent dankzij haar eenvoud, verbeterde efficiëntie en grotere betrouwbaarheid.

De nieuwe EH5000AC-3 is voorzien van een Hitachi-aandrijfsysteem van de derde generatie, inclusief functies zoals slipbeheersing voor meer trekkracht (te vergelijken met Active Traction Control) en een antiglij-inrichting voor meer grip (te vergelijken met ABS). Met het Advanced AC Drive System heeft dit nieuwe model ook een systeem dat schokken en bewegingen vermindert tijdens het accelereren en het stoppen, dit zorgt voor meer comfort tijdens het rijden. Een speciale sliphoekfunctie zorgt ervoor dat ook op glad wegdek bochten stabiel kunnen worden genomen.

De EH5000AC-3 heeft een Cummins QSKTTA60-CE-dieselmotor die voldoet aan de EPA
Tier 2-emissienormen. Doordat de truck is voorzien van een geavanceerd remsysteem kan er nauwkeurig en responsief worden geremd. Een nieuwe Hitachi-systeemmonitor toont visuele informatie en diagnostische gegevens over alle boordsystemen en bedieningssystemen.

Greg Smith, manager internationale verkoop zwaar materieel en mijnbouw bij HCME, vertelt: “Sinds Hitachi vier jaar geleden, toen de EH3500ACII werd gelanceerd, is begonnen met de productie van zijn eigen aandrijfsysteem, heeft de technologie zich snel ontwikkeld en verbeterd. Hitachi is het enige bedrijf binnen de sector dat alle onderdelen van zijn aandrijfsysteem zelf ontwerpt en produceert.”

www.hcme.nl

Hitachi EH5000AC-3 grootste starre dumptruckHitachi EH5000AC-3 grootste starre dumptruck