Communicatie software Groen, Grond en Infra

OilQuick snelwisselsysteem voor Wijnholds Annen

Publicatiedatum: 21-12-2012 07:55
Als eerste in Nederland heeft de firma Wijnholds de Liebherr A916 in zijn bezit. Voor deze kraan biedt OilQuick de 65 serie.
OilQuick snelwisselOilQuick snelwissel

De snelwissels van Oilquick zijn zeer robuuste systemen van hoogwaardig staal. Het unieke is natuurlijk dat het automatisch verbinden van de slangkoppelingen en het vergrendelen in één rechtlijnige cilinderbeweging wordt  uitgevoerd. Dit maakt het mogelijk om ook hydraulische gereedschappen in 15  seconden te wisselen!
Draaikantelstuk met aan beide zijdes een snelwissel

Bij het snelwisselsysteem neemt Wijnholds ook een draaikantelstuk met aan de onder zijde een automatisch snelwissel, maar ook aan de bovenzijde een automatisch snelwissel. Dit heeft als voordeel dat het draaikantelstuk in 15 seconden kan worden afgekoppeld. Ondanks deze bijzondere eigenschap is het draaikantelstuk maar 1 cm langer dan een regulier draaikantelstuk die vast gemonteerd is aan de kraan.

In samenspraak met Wijnholds en Nimatech heeft Beco uit Vianen een aantal graafbakken ontworpen die qua model en vormgeving, zoals bijv. los- eigenschappen, perfect aansluiten bij de stand van het OilQuik 65 snelwisselsysteem. Zo zijn er meerdere graafbakken geleverd en een sloop sorteergrijper geschikt voor gebruik met de Rototilt. De goede ervaring van Wijnholds met de vorige Beco Rototilt van dit type, ruim 15000 uur!!, heeft er toe bijgedragen om tot deze keus te komen.

De firma Wijnholds was ook een van de eerste in Nederland die gebruik maakte van een draaikantelstuk (gemonteerd aan de kraan). In die tijd waren er velen sceptisch over dit systeem, maar heden ten dage is het ondenkbaar om als GWW werker een kraan te besturen zonder draaikantelstuk. Zo denkt Wijnholds ook over OilQuick; er komt een tijd dat het OilQuick snelwisselsysteem niet is weg te denken in de GWW sector! Het bedrijf Wijnholds uit Annen is een éénmans zaak en verricht vooral graafwerkzaamheden voor gasleidingwerk. Dit vraagt uiterste precisie en veiligheid.

www.nimatech.nl
www.beco-vianen.nl

graafbakken die perfect aansluiten bij de stand van het OilQuik 65 snelwisselsysteem.graafbakken die perfect aansluiten bij de stand van het OilQuik 65 snelwisselsysteem.
snelwissel oilquick bakken graafbakken draaikantelstuk