Communicatie software Groen, Grond en Infra

BIA Group SA neemt BIA bv over en start met verhuur

Publicatiedatum: 22-01-2013 10:00
BIA Group SA en Diezezand Holding BV hebben de overname van de aandelen van BIA bv te Zutphen afgerond. Met ingang van 18 januari 2013 is het volledige eigendom van BIA bv in handen gekomen van BIA Group SA. Ook de verhuurmachines van Hans van Driel Rental BV, een joint venture tussen Hans van Driel Holding BV en BNP Paribas, zijn door BIA Group SA overgenomen.
BIA Group SABIA Group SA

Met de overname heeft BIA Group SA haar marktpositie in Nederland weten te verstevigen. De visie van BIA Group SA is om de bevoorrechte leverancier zijn van adequate en milieuvriendelijke oplossingen voor haar klanten wereldwijd. Door het bieden van optimale oplossingen worden klanten in staat gesteld hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Men kan hierbij rekenen op het professionalisme, het naleven van verbintenissen, de ondernemingszin, team spirit, open geest en de passie van alle medewerkers van BIA.

De ambitie van BIA Group SA is om de positieve resultaten van BIA bv van de voorbije jaren door te zetten in verdere groei van de organisatie en vergroting van het marktaandeel op de Nederlandse markt.

Naast verkoop van Komatsu-machines zal BIA bv nu ook in Nederland starten met de verhuur van grondverzetmachines en uitrustingsstukken onder de MATRENT bv. De verhuurmachines die worden overgenomen van Hans van Driel Rental BV zullen worden toegevoegd aan de vloot. De reeds bestaande verhuurorganisatie MATRENT zal hierdoor vanaf heden de gehele Benelux bedienen met haar diensten. Een groot voordeel is dat klanten voor het inhuren van materieel direct bij BIA bv in Zutphen terecht kunnen.

De verhuurmarkt biedt voor MATRENT nog volop kansen in de gehele Benelux. Met brandstofzuinige A-merk machines van Komatsu, een groot aanbod aan verschillende typen machines en aantrekkelijke huurtarieven kan de klant efficiënt werken en een optimaal rendement uit het werk halen. De verhuurvloot van MATRENT bestaat uit Komatsu, Atlas en Terex-machines met rupsgraafmachines van 3 tot 45 ton, mobiele graafmachines van 8 tot 17 ton, wielladers met een vermogen van 44 tot 224 kW, bulldozers en starre dumptrucks.

Door de overname bestaat de BIA Group SA vanaf heden uit BIA nv/sa België, BIA bv Nederland, BIA Overseas en MOËS Diesel. BIA Group SA heeft hiermee het officiële importeurschap van Komatsu voor de gehele Benelux in handen en is officieel importeur voor Komatsu in 15 landen in Afrika. Met inmiddels meer dan 800 medewerkers en een jaaromzet van boven de 300 miljoen euro is BIA Group SA een gewaardeerde leverancier voor veel bedrijven wereldwijd.

BIA bv telt op dit moment 50 vaste medewerkers met uiteenlopende specialisaties op het gebied van Komatsu. De directie van BIA bv wordt gevoerd door Raf Cools, aangesteld als General Manager Benelux voor BIA nv/sa en BIA bv. Vanuit zijn functie zal Raf Cools zich toeleggen op de verdere ontwikkeling van BIA bv in Nederland.

De overname heeft voor BIA bv geen gevolgen op operationeel gebied. Respectievelijk Patrick Schothuis (Manager After Sales & Branche Manager) en Diederik van Hattem (Sales Manager) blijven verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van BIA bv.

www.matrent.nl
www.biagroup.com

BIA Group SA verstevigt positie in Nederland met overname BIA bv en start met verhuur grondverzetmachinesBIA Group SA verstevigt positie in Nederland met overname BIA bv en start met verhuur grondverzetmachines