Communicatie software Groen, Grond en Infra

Freshfilter filtersysteem op zuigauto Tuytel Oud-Alblas

Publicatiedatum: 05-02-2013 08:55
Voor een speciale opdracht waar veel asbestgrond moet worden weggezogen is onlangs door Freshfilter een op maat gemaakte filtersysteem geleverd. Het filtersysteem is gemonteerd op de 4x4 zuigauto van Tuytel uit Oud-Alblas.
4x4 zuigauto4x4 zuigauto

Om 40.000 kuub/uur te kunnen filteren is er een op maat gemaakte opbouw verzorgd door Freshfilter. Het systeem is op het dak van de zuigauto gemonteerd. De totale hoogte van het voertuig is hiermee op precies 4.00 meter gekomen en hoeft er voor transport dus niet af. Het filtersysteem is opgebouwd uit 10 modules van speciale high flow filters, waardoor het mogelijk is om op maximale stand (40.000 kuub/uur) de uitstoot van de grondzuigwagen te filteren van asbest en andere zware metalen.

Het normale filtersysteem in de zuigauto filtert slechts tot P1 niveau, waarna het op maat gemaakte systeem dit nafiltert tot P3 HEPA waardes. Hierdoor kan A. Tuytel zonder enig gevaar asbestgrond en dergelijke zwaar verontreinigde grond afzuigen. Het is het eerste systeem dat tot de maximale zuigcapaciteit kan filteren! Uiteraard is om op de zuiglocatie in het gecontamineerde gebied te komen ook een volledig automatisch overdruksysteem gemonteerd, de FFM10, met FFController bewakingssysteem. De TGS is afgedicht tot dik 300 pascal.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf zal met deze machine hun klanten door het gehele land gaan bedienen. Deze machine is door zijn relatief geringde afmetingen zeer geschikt voor in beperkte ruimtes. Mede door de 4x4 is geen terrein te gek voor deze machine.

www.atuytel.nl
www.entreeding.com/zuigauto

Freshfilter filtersysteem op zuigauto Tuytel Oud-AlblasFreshfilter filtersysteem op zuigauto Tuytel Oud-Alblas