Communicatie software Groen, Grond en Infra

Big Wheel Fuel Filling System van De Baat Gorinchem

Publicatiedatum: 22-02-2013 07:10
In januari 2013 heeft Hans de Baat Olieprodukten haar nieuwste innovatie op het gebied van off-road brandstofdistributie gepresenteerd tijdens Infratech 2013 in Ahoy Rotterdam. Jarenlange ervaring en expertise in Off-Road brandstofbevoorrading hebben uiteindelijk geresulteerd in het Big Wheel voertuig.
Big Wheel Fuel Filling SystemBig Wheel Fuel Filling System

Eigenaar en ontwerper Hans de Baat raakt niet snel uitgepraat over het nieuwe Big Wheel voertuig: “Van origine is het Big Wheel voertuig een Agrifac ZA 3400 zelfrijdende veldspuit, die was gekanteld. Het gehele voertuig was Total loss verklaard. Met een grote stripactie van alle componenten en het richten van de cabine startte het ontwikkelingsproces naar een brandstofdistributievoertuig. Het hydraulisch - en elektronisch systeem is volledig opnieuw opgebouwd. Het gehele ontwerp- en ontwikkelingsproces heeft totaal twee jaar in beslag genomen. Hierbij is intensief samengewerkt met Woltman Piling Equipment uit Giessenburg. ”

De kracht van het voertuig zit in een aantal unieke eigenschappen. Met een aparte kraan van 12 meter in combinatie met twee haspels voorzien van 80 meter afleverslang is het mogelijk om grote afstanden te overbruggen. Het Big Wheel voertuig is volledig radiografisch bestuurbaar. Het voertuig is uitermate geschikt om machines en aggregaten over een sleuf van brandstof te voorzien. Dit bespaart tijd en bespaart een tweede bemanningslid volledig uit. Met een neerklapbaar bordes, op een hoogte van twee meter, kunnen graafmachines snel worden afgetankt.

Inmiddels heeft het Big Wheel Voertuig de eerste sporen in het veld achtergelaten op de kleigrond tussen Moerdijk en Standaardbuiten. Hier werkt de Belgische aannemer Denys voor Evides aan een waterleiding. Denys is zeer enthousiast over de inzet van het Big Wheel voertuig.

Het Big Wheel voertuig is een unieke toevoeging aan het Off-Road wagenpark van Hans de Baat Olieprodukten dat bestaat uit drie 4x4 tankwagens van 11.500 liter en een rupsvoertuig. En geeft praktisch invulling aan de lijfspreuk van het bedrijf “Waar een ander stopt gaan wij verder!”. 

www.hansdebaat.nl

Big Wheel Fuel Filling System van Hans de Baat Olieprodukten uit GorinchemBig Wheel Fuel Filling System van Hans de Baat Olieprodukten uit Gorinchem
Big Wheel Fuel Filling System