Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L70G Wiellader voor BTH Panheel

Publicatiedatum: 25-02-2013 07:20
Machinist Peter Wilms van Bloem Transport- en Handelsonderneming B.V. (BTH) uit Panheel is al meer dan 60.000 uur machinist op een Volvo en stapte van een Volvo L70E over in een Volvo L70G.
Volvo L70G ShovelVolvo L70G Shovel

Bedrijfsleider Lars Bloem is vol lof over de vorig jaar geleverde Volvo wiellader L70G. "Ik kan er niet omheen. Machinist Peter die al 34 jaar bij ons werkt stapte 27 jaar geleden vanuit een ander merk voor het eerst in een Volvo. Hij heeft toen gezworen nooit meer op een ander merk te willen draaien. Dan ben ik de laatste die nee zegt."

"Natuurlijk spelen de betrouwbaarheid, het brandstofverbruik, comfort, wendbaarheid en snelheid van een Volvo ook een grote rol. Dat zit wel goed. Onze vorige L70E heeft zonder problemen 12.000 uur gedraaid. De Volvo wielladers worden niet alleen steeds stiller, maar ook mooier, comfortabeler en zuiniger. Zoals de luxe Volvo CareCab met het lage geluids- en trillingsniveau en de Comfort Drive Control (CDC). De L70G verbruikt merkbaar minder brandstof wat voor een deel te danken is aan de automatische start/stop knop in combinatie met het eco pedaal." Door CareTrack is Bloem altijd op de hoogte wanneer ze een beurt moeten inplannen. Het bedrijf verricht het onderhoud zelf. Als het specialistisch wordt dan kunnen ze bellen met servicevestiging Kuiken Echt. Doordat de wiellader is voorzien van een Volvo D6H 6-cilinder watergekoelde turbo dieselmotor volgens de Stap 3B emissienorm heeft deze weinig uitstoot en werkt Bloem in Limburg en omstreken mee aan een gezonde en duurzame wereld. "Onze klanten doen liever zaken met een onderneming die geeft om het milieu. Daarnaast is de L70G is geschikt voor al onze werkzaamheden. Peter en de wiellader zijn uniek in hun soort voor wat betreft het profileren van wegen. Dat loopt gesmeerd doordat de wiellader veelzijdig en wendbaar is. Ook het laden van zand en grind gaat snel. En met de speciale elektrisch bediende stenentrommel is het zeven van zand een koud kunstje. Wij hebben geen klagen en ook Peter gaat nog graag door met zijn Volvo", rondt Lars af.

Bloem Transport- en Handelsonderneming (BTH BV) is onderdeel van de Bloem Group uit Panheel en heeft zich met honderdvijftig werknemers toegelegd op het veilig en verantwoord slopen van utiliteitsbouwwerken, het verhuren van grondverzetmachines, transport van bouwstoffen, handel in primaire en secondaire bouwstoffen en het verhuren van containers.
 

www.bthbv.nl
www.kuiken.nl

Volvo L70G Wiellader voor Bloem Transport- en Handelsonderneming B.V. uit PanheelVolvo L70G Wiellader voor Bloem Transport- en Handelsonderneming B.V. uit Panheel
Volvo L70G Shovel wiellader