Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hitachi ZX350LC-5 voor AW-Groep Lisse

Publicatiedatum: 01-03-2013 07:55
Bij de fa A. Wijnhout uit Lisse is enkele weken geleden een nieuwe ZX350LC-5 met super long front (SLF) afgeleverd. De machine is uitgevoerd met een 18 meter Super Long Front dat afkomstig is van de oude Hitachi ZX350LC-3. Door de betrouwbaarheid van het front heeft de klant ervoor gekozen om het front nogmaals te gaan gebruiken, maar ditmaal aan de nieuwe ZX-5 machine.
Hitachi ZX350LC-5Hitachi ZX350LC-5

De machine is voorzien van Xenon werkverlichting, demontabele zwaailamp en werklamp achter op de cabine, een opklapbaar loopbordes rondom en een extra contragewicht. Daarnaast is er nog een overdruksysteem en een gereedschapskist tussen de rupsen en een Trimble GPS systeem. De machine heeft een enkel-/dubbelwerkende extra functie, proportionele draaikopfunctie en origineel anti-diefstalsysteem.

De nieuwe ruime cabine is voor de machinist van alle gemakken voorzien, 7” LCD monitor met overzichtelijk keuzemenu  met daarin ondermeer de onderhoudsintervallen en de 11 verschillende olieflow en werkdrukinstellingen, in te stellen voor verschillende uitrustingsstukken, en een beeldscherm van de achteruitkijkcamera die standaard op de machine zit. Verder zijn ook standaard een luchtgeveerde Grammer stoel en een externe aux aansluiting voor een MP3 speler of I-pod zodat de machinist naar zijn eigen muziek kan luisteren. De machine is in de bedrijfskleuren van de klant gespoten.

De nieuwe ZX-5 serie voldoet aan de Stage IIIB emissie eisen door onder meer een automatisch regenereerbaar roetfilter te gebruiken. Ook is de ZX-5 machine voorzien van het nieuwe TRIAS hydraulieksysteem dat wordt gevoed door een 3 pompensysteem. Dit nieuwe hydraulisch systeem geeft een optimaal bedieningscomfort  en een lager brandstofverbruik.

De AW Groep staat in de bollenstreek bekend om haar activiteiten in de grond-, weg- en waterbouw. Ooit begonnen als een echt familiebedrijf, is de onderneming uitgegroeid tot een volwassen specialist in groen- en gww-projecten. Het werk varieert van het aanleggen en onderhouden van parken en recreatiegebieden tot grondwerk in de droge en natte waterbouw. Bij al hun werkzaamheden staat respect voor mens en milieu voorop: kwaliteit, duurzaamheid, het bewust omgaan met afvalstromen en beperking van ons energieverbruik zijn hierbij vanzelfsprekend.

www.awgroep.nl
www.hcme.nl

Hitachi ZX350LC-5 met Super Long Front voor de AW-Groep ui LisseHitachi ZX350LC-5 met Super Long Front voor de AW-Groep ui Lisse