Communicatie software Groen, Grond en Infra

HITACHI ZX250LC-5 rupskraan voor Kloosterman Kapelle

Publicatiedatum: 18-04-2013 07:25
Opnieuw maakte Kloosterman BV uit Kapelle de keuze voor Hitachi. Dit maal betrof het de vervanging van een HITACHI ZX250LC-1 uit bouwjaar 2003. Na 16000 draaiuren werd het tijd voor een vervanging. Hitachi dealer Pladdet BV kreeg de opdracht tot levering van een splinternieuwe HITACHI ZX250LC-5.
HITACHI ZX250LC-5HITACHI ZX250LC-5

Deze machine heeft een eigen gewicht van 26.600 kg en wordt aangedreven door de ISUZU 4HK dieselmotor met een vermogen van 132 kW. Deze motor is in de ZAXIS-5 serie voorzien van een variabele turbo. Het regenereerbaar roetfilter zorgt ervoor dat de machine voldoet aan de STAGE IIIB emissie-eis.

Nieuw is tevens het TRIAS hydraulisch systeem. Dit driepompensysteem is de nieuwe ontwikkeling van HITACHI en zorgt naast een subliem bedieningscomfort, tevens voor een gunstig brandstofgebruik. De praktijk laat zien dat een besparing van 20% ten opzichte van de voorganger realistisch is.

Voor de machinist is de nieuwe ZAXIS-5 een bijzonder fijne machine die voorzien is van alle mogelijke luxe. Zo heeft de machinist perfect zicht rondom de machine, een luxe display met geïntegreerd camerasysteem zorgt voor alle mogelijke informatie. Daarnaast is er standaard een luxe luchtgeveerde Grammer stoel gemonteerd.

De nieuwe ZAXIS-5 is voorzien van een GPRS communicatiesysteem, hierdoor zijn de machine gegevens direct beschikbaar.

Pladdet leverde deze toch al complete machine af met de nodige extra's. Zo is de voorbereiding voor Trimble 3D aangebracht, handrelingen aan weerszijden van de bovenwagen en aan de bovenzijde van de cabine, alsmede treeplanken aan weerskanten van de bovenwagen. De cabine werd voorbereid voor overdruk, er werd extra werkverlichting gemonteerd, extra rupsgeleiders in verband met het werken aan de zeewering, en een kettingskist in de onderwagen. Groeneveld monteerde een centraal vetsmeersysteem. Pladdet leverde de machine af in de frisse bedrijfskleuren van Kloosterman BV, monteerde een glimmende RVS uitlaatpijp en leverde een Powertilt kantelstuk en bak uit eigen fabriek.

Kloosterman BV is een dienstverlenend bedrijf op het gebied van grondverzet, transport en agrarisch loonwerk. Hun dagelijkse werkzaamheden zijn zeer gevarieerd, echter één facet komt in alle werkzaamheden steeds weer naar voren, namelijk de verhuur van machines met ervaren en gekwalificeerd personeel.

www.kloostermanbv.com
www.hcme.nl

HITACHI ZX250LC-5 rupsgraafmachine voor Kloosterman BV uit KapelleHITACHI ZX250LC-5 rupsgraafmachine voor Kloosterman BV uit Kapelle