Communicatie software Groen, Grond en Infra

Aanleg tuin Rijksmuseum door Van der Spek Benthuizen

Publicatiedatum: 07-05-2013 07:55
De tuin van het Rijksmuseum was net klaar voor de troonswisseling op 30 april. M. van der Spek hoveniers is 3 september 2012 gestart met de aanleg van de tuin van het Rijksmuseum. De oude tuin van is op basis van het oorspronkelijke plan omgetoverd in een groene buitenzaal van wereldklasse.
JCB 8065 minigraverJCB 8065 minigraver

De nieuwe tuin is ontworpen met het gedachtegoed van Cuypers naar de wensen van deze tijd. M. van der Spek hoveniers is gekozen als aannemer door de Rijksgebouwendienst om de tuin aan te leggen. De aanleg is recentelijk voltooid.

Door de tuin te gebruiken als toonzaal ontstaat er een unieke ambiance en verbinding waarin kunst en natuur elkaar ontmoeten. Door wisselende exposities en een steeds groeiende kunst collectie bezit het rijksmuseum met het eindresultaat een bijzondere toonzaal in de buitenlucht. De groene buitenzaal omarmt het Rijksmuseum en is daarnaast een uniek rustpunt binnen deze drukke wereldstad. Een nieuw monumentale compositie vormt de eenheid tussen gebouw en tuin met de functionaliteit van een buitenzaal.

Te bedenken dat de Tuin van het Rijksmuseum heeft met in totaal 15.000 m2 aangelegd is met een hypermodern beregingssysteem, 126 nieuwe bomen, 2 volledig geautomatiseerde vijvers, 2500 m2 daktuin, 150.000 bloembollen en 4500 m2 plantvakken, binnen een tijdsbestek van 8 maanden, midden in Amsterdam met beperkte ruimte voor opslag en zonder dat de kwaliteit hieronder leidt, heeft dit absoluut een uitdaging gevormd. Mede door een uitgebreid machinepark, met waaronder een JCB Minigraafmachine 8065,een JCB Graafmachine JS145W, en JCB Vibromax Walsmachine en goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers met passie voor hun vak, heeft M. van der Spek deze opdracht met succes kunnen volbrengen.

De Groene Buitenzaal is een inspiratiebron voor tuinkunstliefhebbers geworden. Het Rijksmuseum toont met kunst en geschiedenis waartoe vakmanschap in staat is. De combinatie met het gedachtegoed van Cuypers en de invulling van het ontwerp Copijn tuin- en landschaparchitecten vormen een bijzonder ontwerp op papier. Met de aanleg van de Tuin van het Rijksmuseum door M. van der Spek Hoveniers wordt het ontwerp werkelijkheid en toegankelijk voor de bezoekers.

www.mvdspekhoveniers.nl

JCB mobiele graafmachine JS145WJCB mobiele graafmachine JS145W