Communicatie software Groen, Grond en Infra

JCB viert de één miljoenste machine

Publicatiedatum: 10-05-2013 08:20
Werknemers van JCB vierden recent gezamelijk het bereiken van een mijlpaal in de geschiedenis van JCB: de produktie van de één miljoenste machine. Dit zijn genoeg machines om een lint te vormen van Engeland naar Australië.

Deze mijlpaal wordt verder uitgedragen door de hele glazen pui van het JCB World HQ in Rocester te “wrappen” met een gigantische afbeelding . De afbeelding is meer dan 900m2 groot en in totaal 207 ramen zijn één voor één beplakt met een sectie van de afbeelding, net als het leggen van een gigantische legpuzzel. Uitgevoerd door 5 man en in 50 uren.

Achter deze pui, in de receptieruimte, staat de één miljoenste JCB machine, een JCB JS 220 LC gespoten in schitterend chroom. De zwarte delen van de machine zijn veelal in carbon-look uitgevoerd.

JCB Chairman Sir Anthony Bamford : “Het duurde meer dan 67 jaar voor JCB om één miljoen machines te produceren. Wat echter verbluffend is , is dat één derde van deze machines in de afgelopen zes jaar geproduceerd werd. Het bereiken van de miljoenste machine is het resultaat van grote inspanningen van het JCB team en het is dan ook een resultaat waar eenieder trots op mag zijn. En, gezien de voortdurende groei van JCB, zal de twee-miljoenste machine veel minder lang op zich laten wachten”.


JCB JS 220 LC gespoten in schitterend chroom met carbon-lookJCB JS 220 LC gespoten in schitterend chroom met carbon-look