Communicatie software Groen, Grond en Infra

Ahlmann plaatst 336 zonnepanelen

Publicatiedatum: 28-05-2013 07:40
In 2012 had Nederland gemiddeld 1717 zonuren tegen 1639 normaal. Zonnepanelen werken echter ook als het bewolkt is, zij met een lagere opbrengst. Wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen. Was dit niet het geval, dan zou het bij bewolking donker zijn als de nacht!

De opbrengst is echter wel afhankelijk van een groot aantal factoren, zoals plaatsing, hellingshoek en oppervlak. Qua plaats kunnen de zonnepanelen het best op een zuidhellend dak geplaatst worden.

Ahlmann Nederland spant zich ook in om duurzaam te ondernemen. Bovendien wordt meer en meer bij aanbestedingen gevraagd naar de inspanningen die een bedrijf op dit gebied levert.

Door het in 's-Heerenberg gevestigde bedrijf Pfixx Solar werden op de werkplaats en de demohal 336 zonnepanelen geïnstalleerd. Pfixx Solar is specialist op het gebied van zonne-energiesystemen en levert sinds 2004 aan particulieren, bedrijfsleven, overheid en institutionele markt. Pfixx ontwikkelt en bouwt ook voor beleggers in Duitsland, Polen, Nederland en het Caribisch gebied.

De 336 zonnepanelen leveren in totaal 87,36 kWp, waarmee ongeveer in een kwart van de eigen energiebehoefte kan worden voorzien. Elk zonnepaneel (A-kwaliteit monokristallijn silicium) heeft een vermogen van 260 Wp. Samen goed voor een jaaropbrengst van 78.166 kWh. Vier SMA omvormers met datalogging voor uitlezing op afstand zorgen ervoor dat de opgewekte zonnestroom wordt omgevormd in wisselstroom. Pas dan kan de zonnestroom aan het openbare stroomnet worden geleverd of voor eigen gebruik worden benut.

Ahlmann Nederland verwacht de investering in circa 13 jaar te hebben terugverdiend.

www.ahlmann.nl

Ahlmann plaatst 336 zonnepanelenAhlmann plaatst 336 zonnepanelen