Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L110G en L90G voor Mechielsen Oldehove

Publicatiedatum: 30-05-2013 07:35
In korte tijd is er een Volvo L110G en L90G afgeleverd aan een trouwe Volvo gebruiker in Oldehove. “Een Volvo is gewoon een goeie machine” volgens Cor Mechielsen, directeur, “Heel zuinig, betrouwbaar en behoudt altijd zijn inruilwaarde. Punt is ook dat onze machinisten het liefst met een Volvo wiellader werken. Daarom voor ons alleen maar Volvo wielladers.
Volvo L90G in het grasVolvo L90G in het gras

Onze eerste, in 1981, was een Volvo 4300, deze L90G is de drie en twintigste. “Dus logisch dat we weer hebben gekozen voor een Volvo. Eind vorig jaar hebben we onze L90E ingeruild voor een L110G. Vanwege de werkzaamheden moest er nog een wiellader bij komen, dat is de  L90G geworden. Met Peter Cnossen, Sales Manager van Kuiken N.V. hebben we en bijzonder goede band. Een verkoper bepaalt een hele boel, daar vertrouw je dan op en bij Peter weet je dat het altijd goed komt. De L90G is een allround machine die ons precies past. Alles wat je met een shovel kunt doen kan zeker met de L90G. Of het nu landbouwloonwerk is zoals gras- en maisbulten aanrijden of  suikerbieten storten of overslagwerkzaamheden in de GWW sector, de L90G baant zich overal behendig en soepel doorheen. Onze machinist  Edwin Slopsema is nu al zeer lovend over de machine, vooral de CDC – Comfort Drive Control - besturing spreekt hem erg aan. Het was even wennen maar ook niet meer dan dat. Natuurlijk is er veel veranderd t.o.v. de L90E maar de kwaliteit blijft. De overdrukcabine met goed zicht rondom, getint glas heeft veel binnenruimte en heeft een laag geluids- en trillingsniveau. De schone Volvo D6H 6 cilinder watergekoelde dieselmotor voldoet natuurlijk aan de stage 3B emissie eisen en  het EcoPedal zorgt voor economisch werken tot 1700rpm. Net als de automatische motorafslag. Lekker zuinig dus. Dat checken we met CareTrack. De kunststof motorkap, super licht van gewicht, is elektrisch gemakkelijk te openen en zeer goed toegankelijk zodat we het dagelijks onderhoud snel kunnen uitvoeren. Bij calamiteiten kunnen we altijd terugvallen op onze Kuiken monteur André Leffers. Voor de met Beco Puinriek uitgeruste Volvo L90G is geen last te zwaar. Door de extra werklampen en de camera heeft de machinist altijd een goed overzicht. Al met al zijn we weer zeer tevreden en hopen zo nog jaren op de zelfde voet door te gaan”.

In 1963 begon vader Jan Mechielsen met een klein loonbedrijf. Nu vijftig jaar later is Mechielsen Oldehove B.V. een florerend bedrijf in landbouwloonwerk, grondverzet, op- en overslag en transport De zonen Cor en Leo Mechielsen, beide directeur, en hun zestig medewerkers voeren in de wijde omgeving van Oldehove alle opdrachten voor particuliere en zakelijke klanten naar volle tevredenheid uit. En vader Jan houdt nog steeds een oogje in het zeil en springt in waar nodig.

www.mechielsen.nl
www.entreeding.com/mechielsen-oldehove/volvo-l90g

Volvo  L110G en L90G voor Mechielsen OldehoveVolvo L110G en L90G voor Mechielsen Oldehove