Communicatie software Groen, Grond en Infra

28 juni recordpoging Europa’s grootste QR-code

Publicatiedatum: 11-06-2013 07:50
25 Leerlingen van de opleiding ‘Groen, Grond, Infra’ zijn van start gegaan met de graafwerkzaamheden van Europa’s grootste QR-code. Op 28 juni zal de QR-code op spectaculaire wijze de start van de campagne ‘Mooi Vak Man!’ symboliseren. De campagne is een initiatief van sociale partners: brancheorganisatie CUMELA Nederland en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en Vakvereniging HZC.

Met behulp van 23 graafmachines werken de leerlingen aan de QR-code met een oppervlakte van bijna 4.000 m2. Het meesterwerk staat symbool voor de kennis en het vakmanschap van de loonwerksector, ook wel cumelasector genoemd. Hannie Zweverink, directeur belangenbehartiging van CUMELA Nederland: “De cumelasector omvat ruim 3.000 bedrijven die werkzaam zijn in de landbouw en agrarische sector en de grond-, weg-, of waterbouw. De mannen en vrouwen die in deze sector werken, zijn echte vakmensen die trots zijn op hun vak en hun vak zo lang mogelijk met plezier willen blijven uitoefenen. Met de campagne ‘Mooi Vak Man!’ willen we laten zien dat de cumelasector een prachtige sector is om in te werken. Maar ook dat werknemers zelf ook verantwoordelijk zijn voor een gezonde en plezierige werkomgeving, net als hun werkgevers. Met deze campagne hopen wij daar beide partijen van bewust te maken, zodat hun trots op de cumelasector bevestigd wordt.”

Om de campagne kracht bij te zetten, wordt de website mooivakman.nl gelanceerd, die bij de start van de campagne live zal gaan. Op de site zijn tips, verhalen en volop vakinformatie te vinden over werken in de cumelasector. De website moet een bijdrage leveren aan de communicatie tussen werknemer en werkgever, maar zal ook handvatten bieden voor het behoud van het plezier in en de trots op het vak.

Op vrijdag 28 juni zal de QR-code op spectaculaire en feestelijke wijze worden onthuld op het terrein van IPC Groene Ruimte in Arnhem.

www.Mooivakman.nl

Europa’s grootste QR-code Europa’s grootste QR-code