Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu PC210LC-10 voor Van Beek Haastrecht

Publicatiedatum: 21-06-2013 14:50
Verhuurbedrijf Marco van Beek uit Haastrecht heeft van BIA bv een nieuwe Komatsu PC210LC-10 rupsgraafmachine geleverd gekregen. De nieuwe Komatsu PC210LC-10 voldoet aan de EU Stage IIIB emissie-eisen.
Komatsu PC210LC-10Komatsu PC210LC-10

Ten opzichte van het voorgaande Komatsu-model geeft deze machine tot 10% meer hefvermogen en een grotere zijdelingse stabiliteit. De dieselmotor levert de PC210LC-10 een vermogen van 165 pk (123 kW) en verbruikt tot 10% minder brandstof. De machine beschikt over het actieve / passieve Komatsu Diesel Particulate Filter (KDPF) dat nagenoeg altijd werkt in de zeer efficiënte "passieve" modus. In de "passieve" modus worden roetdeeltjes verwijderd zonder dat daar extra brandstof voor wordt verbruikt. Deze manier van reiniging heeft geen effect op het functioneren van de machine. Het regeneratiesysteem houdt de machinist volledig op de hoogte van de status en de machinist heeft hierover de volledige controle via het monitorpaneel.

BIA bv heeft de Komatsu PC210LC-10 van Marco van Beek voorzien van vele extra’s, waaronder opklapbare treeplanken (rondom), een zwaar uitgevoerde gereedschapskist op de onderwagen, kunststof antivandalisme beplating, bestaande functies op de graafarm verlengd, twee functies van voetpedaal naar joystick omgeschakeld en een hydraulische snelwissel HCW3.4 inclusief 7,5 tons lasthaak. Ook beschikt de machine van Marco van Beek over een cabine overdruksysteem met bewakingskast en een complete Topcon-voorbereiding inclusief sensoren, calibratie en configuratie.


Komatsu PC 210 LC-10 rupsgraafmachine voor Marco van Beek uit HaastrechtKomatsu PC 210 LC-10 rupsgraafmachine voor Marco van Beek uit Haastrecht