Communicatie software Groen, Grond en Infra

Science fiction op Matexpo 2013

Publicatiedatum: 09-07-2013 09:45
Matexpo 2013 geeft meer dan enkel een totaaloverzicht van de actuele materieelmarkt. Met de aanwezigheid van het Engelse bedrijf ‘Micromagic Systems’ geeft Matexpo 2013 ook een blik op de toekomst. Micromagic Systems toont op de vakbeurs de ‘Mantis Robot’ : een ‘wandelende machine’ op zes poten die zich voortbeweegt als een insect.

De machine is ontworpen en ontwikkeld om kwetsbare of ontoegankelijke gebieden, waar wiel- of rupsvoertuigen onbruikbaar worden, toch bereikbaar te maken voor gemotoriseerd vervoer.

De Mantis Robot wordt aangedreven door een Perkins 2.2 dieselmotor. De 6 volledig hydraulische poten zijn totaal onafhankelijk van elkaar en maken het mogelijk extreme  terreinen en oneffenheden te overwinnen  Tegelijk wordt de druk op de ondergrond zeer laag gehouden zodat blijvende schade aan de ondergrond zo goed als volledig uitgesloten wordt. Het toestel heeft een bestuurderscabine maar kan ook volledig van op afstand bediend en bestuurd worden. Het geheel weegt zonder toebehoren bijna 2 Ton en heeft in operationele modus een diameter van 5 m. Door het unieke ontwerp volstaat een aanhangwagen van 4.20 bij 2.00m voor transport.

Door de integratie van verschillende technologieën en automatiseringssystemen, ook in bouwmachines en werfuitrusting, wijzigen de werkomstandigheden in de toekomst zeker. Matexpo geeft met de Mantis Robot een exclusieve vooruitblik op de toekomst.
De 6-potige robot zal op het Matexpo Demo Terrein uitgebreid gedemonstreerd worden. De Mantis Robot geeft de bezoeker een beeld van de technologische ontwikkelingen voor de toekomst. Het Matexpo Demo Terrein van meer dan 50.000m² is bereikbaar via de tijdelijke voetgangersbrug over de snelweg die door de organisatie van Matexpo speciaal voor de beurs wordt gebouwd tussen Kortrijk Xpo en het demoterrein gelegen in de verkeerswisselaar van de E17 en de R8.
Matexpo 2013 telt ruim 360 exposanten die samen meer dan 1.700 merken vertegenwoordigen.

Matexpo, tweejaarlijkse vakbeurs voor materieel voor de bouw, industrie en recyclagesector, die dit jaar doorgaat van 4 tot 8 september 2013 in en rond Kortrijk Xpo.

Bezoekers kunnen zich registreren via

www.matexpo.com

vakbeurs de ‘Mantis Robot’ : een ‘wandelende machine’ op zes poten die zich voortbeweegt als een insectvakbeurs de ‘Mantis Robot’ : een ‘wandelende machine’ op zes poten die zich voortbeweegt als een insect