Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hybride Hitachi ZX18-3 voor Bork Stuifzand

Publicatiedatum: 17-07-2013 07:05
Bork Sloopwerken uit Stuifzand heeft recent een nieuwe Hybride Hitachi ZX18-3 in gebruik genomen met de mogelijkheid om volledig elektrisch te draaien.
Hybride Hitachi ZX18-3Hybride Hitachi ZX18-3

Deze uitdaging is Hitachi Nederland aangegaan en in samenwerking met de firma Demto uit Werkendam heeft Hitachi naar volle tevredenheid van beide partijen nu hun allereerste hybride ZX18-3 afgeleverd bij de Bork Groep in Stuifzand.

Deze kraan is nu dus zowel elektrisch te gebruiken als ook nog conventioneel diesel aangedreven. De kraan kan met de ‘normale’ aandrijving naar binnen en zodra de kraan op de werkplek staat kan er worden ingeplugd op een 380V voeding, waarna de kraan volledig overschakelt op de elektrische aandrijving. Het toerental van deze elektromotor wordt aangestuurd door een potmeter die een frequentieregelaar aangestuurd. De accu's worden in deze situatie onder spanning gehouden door een 12V omvormer. En de koeling van de oliekoeler en radiateur wordt nu overgenomen door een elektrische fan. Verder is er een extra urenteller gemonteerd, zodat er altijd duidelijkheid is hoeveel uur de machine elektrisch of op diesel heeft gedraaid. De enige zichtbare afwijking aan deze machine is de elektromotor achter de stoel en de frequentieregelaar rechts van de machine. Alles valt binnen de normale afmetingen van de standaardmachine!

Verder is de machine uitgevoerd met een korte arm i.v.m. werkzaamheden met een sloophamer in een kleine ruimte. En is er aan de linkerzijde van de boom een extra lamp gemonteerd.Daarnaast is de machine verder uitgevoerd met een rotatiefunctie - via bediening in de hendels -  en snelwisselfunctie voorzien van Pladdet snelwissel en bakken. Bovendien is de machine in bedrijfskleur gespoten.

Voor Bork is slopen meer dan alleen slopen. Zij willen goed en verantwoord slopen. Dat vraagt in de eerste plaats om vakmanschap. Maar het vereist ook visie en oog hebben voor de toekomst. Hierdoor kunnen zij aan de begrippen als 'duurzaamheid' en 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' een concrete invulling kunnen geven. Slopen is afbreken, maar tegelijk ruimte creëren voor iets nieuws. Veel nieuwe plannen beginnen met slopen, maar dan wel met de verantwoordelijkheid voor zaken als veiligheid, kwaliteit en milieu. Slopen van A tot Z dus, waarbij een persoonlijk relatie met de klanten voorop staat. Elk project wordt op dezelfde manier. Professioneel, vakkundig, betrouwbaar, op maat en volgens alle eisen en regels. Of het nu gaat om slopen, recycling, asbest- en brandschadesanering, containertransport of stofarme renovatiesloop.

Bork is gespecialiseerd in diverse soorten sloopwerk, waaronder ook veel binnenwerk. Hierbij is het van groot belang om hun medewerkers een zo schoon mogelijke werkomgeving te bieden. Daarnaast stellen steeds meer opdrachtgevers eisen aan de uitstoot van uitlaatgassen en CO2, geluidsnormen of vragen heel specifiek om een elektrisch aangedreven machine. Sinds dit jaar is de Bork Groep ook nog eens in het bezit van het certificaat CO2 prestatieladder trede 3 en om op al deze punten een vooruitgang te boeken hebben zij Hitachi Nederland gevraagd of het mogelijk is om een elektrische minikraan te leveren.

www.hcme.nl

Hybride Hitachi ZX18-3 voor Bork Sloopwerken StuifzandHybride Hitachi ZX18-3 voor Bork Sloopwerken Stuifzand