Communicatie software Groen, Grond en Infra

16 Nooteboom diepladers voor Ale Staffordshire

Publicatiedatum: 23-07-2013 11:20
ALE, een van ‘s werelds grootste zwaartransport en kraanbedrijven, heeft onlangs een miljoenenorder geplaatst bij Nooteboom Trailers voor de levering van 16 voertuigen voor het transport van onderdelen van windturbines.
Nooteboom diepladerNooteboom dieplader

De voornamelijk 8-assige uitschuifbare semi-diepladers en 4-assige Quatro uitschuifbare Telesteps zijn nagenoeg allemaal uitgeleverd en inmiddels operationeel voor deze gigantische en complexe logistieke operatie in Zuid Afrika.

ALE gaat in Zuid-Afrika windturbine parken bouwen in de regio’s East-Cape en West-Coast. Het betreft meerdere windparken met in totaal ruim 200 windturbines van onder andere Suzlon, Nordex en Vestas. De delen van deze turbines worden vanaf diverse havens over land naar de plaats van bestemming vervoerd. Jan Yntema, director ALE South Africa: “Wij zien belangrijke lange termijn opties in Zuid Afrika voor windenergie en hebben daarom bewust gekozen voor de beste trailers die er voor deze toepassing bestaan. Voor ons is dit Nooteboom Trailers, omdat zij hierin een zeer gerenommeerde reputatie hebben en toonaangevend zijn in innovatieve oplossingen voor het vervoer van windturbines. Ook de superieure kwaliteit, de specifieke aanpassingen voor Zuid Afrika en de after service zijn hierbij van doorslaggevende betekenis geweest.

ALE, met zijn hoofdkantoor in Staffordshire (UK), is een wereldspeler met een groot aantal vestigingen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Australië, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. ALE levert complete oplossingen op het gebied van lifting, transport, installatie, ballasten, vijzelen en wegen van grote en zware ladingen. Voor de installatie van deze windturbines heeft ALE ook geïnvesteerd in 9 nieuwe mobiele kranen.

www.nooteboomgroup.com
www.ale-heavylift.com

Nooteboom levert 16 trailers, waaronder diverse 4-assige Telesteps, aan ALE voor het transport van wind turbine delen in Zuid AfrikaNooteboom levert 16 trailers, waaronder diverse 4-assige Telesteps, aan ALE voor het transport van wind turbine delen in Zuid Afrika