Communicatie software Groen, Grond en Infra

Live demonstraties op nieuwe demoruimte Matexpo 2013

Publicatiedatum: 06-08-2013 10:00
Een van de belangrijkste nieuwigheden op Matexpo 2013 is ongetwijfeld het nieuwe demoterrein, een 50.000 m² grote ruimte waar allerlei fabrikanten hun nieuwe machines, technieken en toepassingen live zullen kunnen demonstreren. Indien ze het juiste certificaat bezitten, kunnen bezoekers de machines bovendien zelf testen.

Wat is een moderne bouwmachinevakbeurs zonder een behoorlijke demoruimte? “Een gemiste kans,” redeneerde Matexpo-directeur Peter Van Cauwenberghe, en dus kreeg hij het voor elkaar om de Matexpo-site uit te breiden met een demozone van meer dan 50.000 m², hét speerpunt van Matexpo 2013. “Fabrikanten kunnen dan wel zeggen dat hun machines performanter en efficiënter zijn, maar gooien uiteraard veel hogere ogen als ze dit effectief kunnen bewijzen. Met het Ei van Kortrijk beschikken we voortaan over een ideale ruimte om zulke demonstraties te organiseren.”
 
Door de uitbreiding met de nieuwe demoruimte beslaat het totale beursterrein nu ongeveer 200.000 m². Opdat bezoekers de demozone rechtstreeks vanop het beursterrein zouden kunnen bereiken, laat Matexpo bovendien een tijdelijke voetgangersbrug over de E17 bouwen.
 
Op het nieuwe demoterrein zullen de bezoekers dus tal van demonstraties kunnen bijwonen.
Dé absolute publiekstrekker wordt ongetwijfeld de Mantis Robot van Micromagic Systems, een ‘wandelende machine’ op zes poten die zich voortbeweegt als een insect en die de Matexpo-bezoekers een exclusieve vooruitblik op de toekomst gunt.
 
Andere fijne blikvangers op het nieuwe demoterrein worden onder meer de hoogste hoogtewerker van Europa (102 meter werkhoogte) en amfibiegraafmachines (graafmachines die zowel kunnen rijden als kunnen drijven op water en die dus uiterst geschikt zijn voor werken in vijvers of een moerassige omgeving).
 
Naast de grotere machines komen er ook heel wat kleinere exemplaren aan bod (bijvoorbeeld de minimachines van Boels). “Er is dus voor ieder wat wils,” vult Van Cauwenberghe aan. “We zullen heel wat primeurs tentoonstellen, maar wat wel erg belangrijk is om mee te geven: al de machines die te zien zijn op Matexpo zijn verkrijgbaar op de Benelux-markt. Het wordt dus geen showbeurs met enkel maar buitengewone machines, maar een realistische beurs met bruikbare content.”

www.matexpo.com