Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L90G wiellader voor Veco Creil

Publicatiedatum: 21-08-2013 08:10
Veco Groenten en Bloembollen B.V. in Creil ruilt Volvo L90F in voor Volvo L90G. Tijdens seizoendrukte wordt er ook een Volvo wiellader gehuurd van Kuiken Rental B.V.
Volvo L90G loaderVolvo L90G loader

“Het is nu ontzettend druk” vertelt Directeur Jan Veendrick van Veco Groenten en Bloembollen B.V., “We draaien met onze productielijnen al wekenlang vierentwintig uur per dag. Er wordt veel gevergd van onze werknemers en van de machines. De wielladers zijn dag en nacht in touw met laden en lossen en vullen van de waslijnen van de zilveruien en Parijse wortelen. We gebruiken daarvoor een Volvo want dat is een kwaliteitsmachine, heeft relatief weinig storing en dus een machine die ons past. Hij is snel, zeer wendbaar, rijdt soepel, kortom je kunt alles doen met de Volvo L90G. In het voorjaar wordt de L90G gebruikt om de kunstmeststrooiers met big bags te vullen. Momenteel wordt de L90G ingezet om de ongewassen producten in de waslijnen te scheppen en het restproduct met een hoogkiepbak in vrachtwagens te laden. Dit restproduct wordt verwerkt als veevoer en gebruikt als grondstof voor bio vergisting. We zijn net als Volvo ook groen bezig. Voor het laden hebben we een speciale hoogkiepbak en de wiellader staat op brede Michelin 650/65 R25 XLD banden voor meer stabiliteit. Onze machinisten zijn lovend over de nieuwe wiellader. De overdrukcabine heeft een laag geluids- en trillingsniveau. Ook het externe geluidsniveau is laag (106 dB (A)) wat zeker een pre is omdat we in de nabijheid van woningen zitten. Door de extra werklampen en achteruitkijk camera hebben de machinisten altijd een goed overzicht. Het Eco pedaal zorgt voor economisch werken, tot 1700rpm, net als de automatische motorafslag. Dat bespaart brandstof. Dat kunnen we nagaan met CareTrack, het tracking systeem van Volvo. Al met al een klasse machine waar we weer jaren plezier aan beleven”.

“In deze drukke periode huren we een Volvo L120G van Kuiken Rental om twee wasserijen te bevoorraden met zilveruien. Als de zilveruien gewassen zijn, wordt een deel geschild in de schillerij in Creil, een ander deel wordt vervoert naar onze andere zilveruienschillerij in Nieuw-Vossemeer. Makkelijk om een machine bij te huren als het druk is. Even een belletje met Kuiken Rental en er staat in no-time een wiellader voor de deur. Altijd de nieuwste machines op het erf en je hebt er verder geen omkijken naar. Dat bevalt ons prima”. besluit Jan. 

Veco Groeten en Bloembollen B.V., met een vestiging in Creil, en in Nieuw-Vossemeer, is al meer dan veertig jaar een begrip op het gebied van conservengroenten en bloembollen. In Creil worden de groenten verwerkt tot halffabricaat voor conserven (in glas) en diepvries verwerkende industrie. Om een klein voorbeeld te geven: zilveruitjes in de bekende potjes van Hak komen bij Veco vandaan. De Parijse wortelen, zilveruien, rode bieten en winterpeen worden op contract geteeld door diverse agrariërs in de Noordoostpolder, Flevoland, Friesland, Drenthe, Groningen en Duitsland. Bloembollen is eigen teelt. Veco groenten en bloembollen B.V. is gespecialiseerd in het schillen van zilveruien en het wassen van Parijse wortelen. Het vaste team bestaat uit vijfendertig medewerkers, in het hoogseizoen zelfs 135, deze houden het bewerkingsproces en de product kwaliteit nauwgezet in de gaten.

www.kuiken.nl/rental

Volvo L90 G wiellader voor Veco CreilVolvo L90 G wiellader voor Veco Creil