Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L110G loader voor Colpaart Woensdrecht

Publicatiedatum: 03-09-2013 07:30
Colpaart Grondwerk B.V. in Woensdrecht stapt over van een Volvo L90E naar een Volvo L110G. De nieuwe wiellader ging rechtstreeks naar project Grensmaas in Itteren.
Volvo L110G loaderVolvo L110G loader

“De overgang van de L90E naar de L110G is fors” zeggen de broers. “Ze hebben niet stilgezeten bij Volvo, kijk maar naar het design en de afwerking. Onze machinist Peter Kuijlen voelde zich vanaf dag één zeer prettig in de stillere en luxere overdrukcabine dan zijn voorganger. Hij zit prima op de lucht geveerde stoel met alles overzichtelijk onder handbereik. En buitengewoon goed zicht op het werk. Zeker ook een vooruitgang is de acceleratie en het soepeler schakelen. Peter moest wel even wennen aan het regenereren van het roetfilter, dat was dan ook het enige en dat gaat prima. De handgrepen, treden en antislipplaten zijn op de juiste plaatsen gemonteerd zodat hij de machine veilig kan betreden. De motorkap is licht van gewicht en elektrisch te openen en gaat volledig omhoog wat het onderhoud vergemakkelijkt. Maar Volvo wielladers zijn super sterk en behoeven gelukkig weinig onderhoud. Klein onderhoud doen we zelf, de grote beurten laten we over aan de service van Kuiken. De machine staat op Michelin banden 23,5R25 XHA2 en heeft volledig dekkende kunststof spatborden met verbreders over de voor- en achterwielen. Het brandstofverbruik hebben we nog niet kunnen meten omdat we de machine net hebben. Maar mede door het Eco pedaal verwachten we aanmerkelijk te besparen op brandstof. Met CareTrack kunnen we zien wat we werkelijk besparen”.

De Volvo L110G is rechtstreeks afgeleverd in Itteren bij het project Grensmaas. Het project heeft drie doelen: rivierbeveiliging, natuurontwikkeling en ontgrinding van de maasoevers. Daar wordt deze veelzijdige machine ingezet voor alle voorkomende werkzaamheden; maar voornamelijk voor het onderhouden van de transportwegen ten behoeve van de dumpers. Een mooi en langdurig project waar de Volvo L110G zich voelt als een vis in het water en vast de uren van de L90E zal evenaren.

Grootouders Colpaart zijn in 1924 begonnen op de huidige locatie met een akkerbouwbedrijf. In de dertiger jaren werd het een agrarisch loonbedrijf. De volgende generatie, de zonen Jan, Giel en Adri, hebben het bedrijf verder uitgebouwd en zijn sinds de zestiger jaren ook actief in grondverzet, zowel in verhuur als (onder)aanneming. Met de derde generatie aan het roer en tien hardwerkende werknemers voert Colpaart Grondverzet B.V. alle werkzaamheden snel en vakkundig uit in de wijde omtrek van Woensdrecht. Het bedrijf heeft naast de Volvo L110G ook een L90E. Tevens is het bedrijf uitgerust met nog twee wielkranen en drie rupsgraafmachines, waarvan er twee een Volvo zijn. Verder hebben ze nog een minigraver en diverse tractoren met dumpers om allerlei voorkomende klussen te klaren.

www.colpaart.net
www.entreeding.com/volvo-l110g-loader-wiellader--shovel

Colpaart in Woensdrecht stapt over van een Volvo L90E naar een Volvo L110GColpaart in Woensdrecht stapt over van een Volvo L90E naar een Volvo L110G