Communicatie software Groen, Grond en Infra

Al meer dan 100 exposanten voor vakbeurs InfraTech Duitsland

Publicatiedatum: 20-09-2013 16:25
‘Een schot in de roos’, zo noemt Roland Stud, Verkoopleider Mall GmbH, de vakbeurs InfraTech 2014. ‘Met het oog op de GWW en infrastructuur, zorgen de impulsen van de nieuwe beurs voor enorme kansen voor ons. Een deelstaat als Noordrijn-Westfalen heeft behoefte aan een interessante en innovatieve vakbeurs op het gebied infrastructuur. Wij, van Mall zijn er van overtuigd dat InfraTech Duitsland een succes wordt en het hart van NRW zal inspireren’, aldus Stud.

Nederlands-Duitse Handelskamer

De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) ondersteunt bedrijven uit beide landen al meer dan 100 jaar bij hun zakelijke activiteiten op de buurmarkt. Met 1.000 leden vormt de DNHK tevens het grootste Nederlands-Duitse zakennetwerk.
Günter Gülker is sinds juli 2013 directeur van de DNHK. Gülker over InfraTech Duitsland: “Nederland heeft een uitstekende internationale reputatie op het gebied van infrastructurele werken. Het spreekt dan ook voor zich dat wij zeer enthousiast zijn over het initiatief om de vakbeurs InfraTech ook in Duitsland te introduceren. Het nieuwe concept biedt Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om hun expertise aan de Duitse zakelijke markt te presenteren. Dit ondersteunen wij van harte”.
 
Al meer dan 100 exposanten

Ook de verwachtingen bij Ahoy Rotterdam als organisator zijn hoog gespannen. Inmiddels telt de deelnemerslijst meer dan 100 bedrijven, waarvan zo’n 80% van Duitse herkomst en 20% afkomstig is uit Nederland. Hoewel we de organisatie niet over één dag ijs is gegaan alvorens een beslissing te nemen om in Duitsland ook een vakbeurs voor de Infrastructuur te organiseren, blijkt de interesse vanuit het bedrijfsleven boven verwachting.  
 
Europa’s belangrijkste bouwgebied

Noordrijn-Westfalen (NRW) is het belangrijkste bouwgebied van Europa. De Duitse overheid verwacht dat tussen nu en 2025, het personenvervoer met 16% zal toenemen en het vrachtvervoer met maar liefst 71%. Alleen in de deelstaat NRW, blijken 300 bruggen op de rijkswegen onvoldoende bereikbaar of slecht berijdbaar. De kostenraming voor renovatie bedraagt tenminste 3,5 miljard euro(!). Een betere plek voor een vakbeurs op gebied van infrastructuur dan Messe Essen, is volgens de organisatie haast niet denkbaar. Vooral ook omdat daar tegelijkertijd de vakbeurzen DEBAUKOM en DCOnex plaatsvinden. De bezoekers slaan dus eigenlijk 3 vliegen in één klap.
 
InfraTech vindt plaats van 15 t/m 17 januari 2014 in Messe Essen, Noordrijn-Westfalen. De beurs is dagelijks geopend van 09.00 – 18.00 uur.

www.infratech.de
www.infratech.nl