Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu D61PX-23 bulldozer voor Damsteegt Oud-Alblas

Publicatiedatum: 30-09-2013 09:55
BIA bv heeft de eerste Komatsu D61PX-23 bulldozer in Nederland afgeleverd aan de firma G.M. Damsteegt B.V. in Oud-Alblas. Deze door Komatsu recent geïntroduceerde D61-23 bulldozer voldoet aan de Stage IIIB emissie-eisen.
Komatsu D61PX-23Komatsu D61PX-23

De verfijnde Komatsu D61-23 is slimmer en reduceert het brandstofverbruik met circa 20% ten opzichte van het voorgaande model, afhankelijk van het werk en de gebruikte werkmodus.  “De machine reageert heel goed bij het bochtenwerk. De joysticks liggen lekker in de hand en de bediening van de machine gaat heel licht vanuit de pols. Dit merk je aan het eind van de dag in je onderarm die veel minder vermoeid aanvoelt”, aldus machinist Nico van den Bos. Het nieuwe ontwerp van de cabine en schuin aflopende motorkap geven meer zicht rondom voor de machinist. De machinist zit nu ook dichter op het blad, wat een beter zicht geeft op het werkvlak.

De D61PX-23 van Damsteegt is uitgerust met een opklapbaar PAT blad van 3860 mm breed (transportbreedte 2990 mm) en een drietands parallellogram ripper die gemakkelijk omgevormd kan worden tot een enkeltands of tweetands ripper. Ook is de nieuwe bulldozer voorzien van een automatisch vetsmeersysteem van Groeneveld en Fresh filter cabine overdruksysteem. 

G.M. Damsteegt B.V. verhuurt grondverzetmachines met en zonder machinist. De firma is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 100 medewerkers en meer dan 250 machines waaronder rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, shovels, bulldozers, verreikers en tractors.

www.gmdamsteegt.nl

Komatsu D 61 PX-23 bulldozer voor Damsteegt uit Oud-AlblasKomatsu D 61 PX-23 bulldozer voor Damsteegt uit Oud-Alblas