Communicatie software Groen, Grond en Infra

Topcon 3D GPS systemen voor Reko Raalte

Publicatiedatum: 25-10-2013 09:35
Reko uit het Overijsselse Raalte investeert in twee Topcon 3D GPS systemen. Het familiebedrijf Reko uit het oostelijke deel van Nederland, heeft voor het project Dortherbeek (opdrachtgever Waterschap Rijn en IJssel) de stap genomen om twee Caterpillar rupskranen te voorzien van het geavanceerde Topcon 3D GPS systeem.
Topcon 3D met sitelinkTopcon 3D met sitelink

Dit systeem maakt het mogelijk om de complexe tekeningen met veel verschillende hoogtematen, gemaakt om de Dortherbeek een zo natuurlijk mogelijk meanderende loop te geven, maar ook zeer nauwkeurig uit te voeren met zo min mogelijk handelingen, dus “efficiëntie verhogend”. Met het Topcon systeem is de graafbak altijd optimaal te controleren of anders gezegd  “in position”.
 
Na een periode van informatie inwinnen, is de beslissing om voor Topcon te kiezen op de Bauma (2013) genomen. Dhr. Reinders (Reko), was vooral gecharmeerd van de professionele verkoopstand en de duidelijke uitleg die men in München gaf. De machines zijn midden dit jaar omgebouwd en in juli door accountmanager Marcel ten Westenend afgeleverd.

De informatie wordt door twee GPS antennes achterop het ballastgewicht ontvangen en doorgegeven aan de computer in de kraan. Die informatie wordt samen met de signalen van de sensoren op de uitrusting (die de stand van de bovenwagen, giek, lepelsteel en bak doorgeven) verwerkt en op het scherm in de cabine weergegeven. Met sitelink 3D is het mogelijk om via internet de machine te voorzien van nieuwe tekeningen. Het is zelfs mogelijk om via de machine gelogde data terug te sturen. De Caterpillar 323 E heeft een sensor extra omdat deze 323 E machine voorzien is van een driedelige verstelgiek. Die combinatie met een roterende kantelbak maakt hem multifunctioneel, waardoor hij geen klus uit de weg hoeft te gaan.

www.topconsokkia.eu
www.reko-raalte.nl

Caterpillar 323 E met  2 Topcon GPS antennesCaterpillar 323 E met 2 Topcon GPS antennes