Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hitachi ZX180CL-5 en ZX250LC-5 voor Helmer Breda

Publicatiedatum: 29-10-2013 11:35
A. Helmer B.V. uit Breda heeft recent twee nieuwe Hitachi rupsgraafmachine in ontvangst genomen. Beide kranen, een ZX180CL-5 en een ZX250LC-5, zijn een uitbreiding van het bestaande machinepark.
ZX180CL-5 en ZX250LC-5ZX180CL-5 en ZX250LC-5

De machines zijn onder andere voorzien van een hydraulische enkel/dubbel werkende extra functie, dubbele pompschakeling, proportionele bediende rotatiefunctie met extra lekleiding, wigfunctie met extra aftakking ten behoeve van een kantelstuk. De machines zijn tevens voorzien van LED werkverlichting. Verder hebben de machines een extra hijspunt onderaan de arm, een centraal smeersysteem en opklapbare loopbordessen met railing rondom. Daarnaast zit er ook een geïntegreerde gereedschapskist in de onderwagen en is de cabine voorzien van een overdruksysteem.

Beide machines hebben ten behoeve van GPS een Trimble ready install kit. De standaard al zeer comfortabele cabine is verder voorzien van een Parrot systeem voor de mobiele telefoon, een omvormer met 2 inplugpunten van 12 volt en een 27 mc unit. Om het geheel af te maken zijn de machines gespoten in de welbekende rode bedrijfskleur van de firma Helmer, waarbij een verchroomde uitlaatpijp niet mocht ontbreken.

Met het oog op de toekomst van het bedrijf is naast oprichter Antoon Helmer nu ook zoon Alex mede verantwoordelijk geworden, waardoor hij het bedrijf in de toekomst voort kan zetten. Daarom zijn nu ook beide nieuwe machines voorzien van het nieuwe bedrijfslogo waarmee Alex zijn eigen identiteit aan het bedrijf wil geven.

www.ahelmer.nl
www.hcme.nl

Hitachi ZX250LC-5 rupsgraafmachine met GPS voor Alex Helmer BredaHitachi ZX250LC-5 rupsgraafmachine met GPS voor Alex Helmer Breda