Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hitachi ZX180LC-5 voor Waterschap Groot Salland Rouveen

Publicatiedatum: 12-11-2013 08:35
Hitachi Construction Machinery (Europe) NV heeft recent een Hitachi ZX180LC-5 rupsgraafmachine afgeleverd bij Waterschap Groot Salland te Rouveen.
Hitachi ZX180LC-5Hitachi ZX180LC-5

De aanschaf is tot stand gekomen door een openbare aanbesteding. Het speciale aspect van deze aanbesteding was, dat er aanvullend ook nog een praktijktest heeft plaatsgevonden waarbij het brandstofverbruik gemeten werd. Dus niet alleen het eisenpakket in combinatie met een prijsstelling was bepalend, zeker ook het brandstofverbruik.

De Hitachi Zaxis 180LC-5 is uitgevoerd met een hydraulische verstelarm en is uitgevoerd met een roetfilter dat de vuildeeltjes opvangt en automatisch verbrandt dankzij een oxidatiekatalysator. Het proces van het regenereren is volledig automatisch. Hiernaast beschikt de machine ook over een Auto Shut-Down functie. Dit houdt in dat de machine na een vooraf ingestelde tijd automatisch uitschakelt, waardoor brandstofverspilling wordt tegengegaan.

De uitvoering van de geleverde machine is zeer compleet te noemen. Naast de al zeer complete standaard uitvoering met o.a. een hydraulische enkel/dubbel werkende extra functie, rotatiefunctie met proportionele bediening, luchtgeveerde verwarmde stoel, elektrische brandstofvulpomp en de aansluiting voor de ipod/mp3 speler, is de machine extra uitgevoerd met een flink aantal opties: Loopbordes rondom, aparte maaikorffunktie d.m.v. aparte tandwielpomp. Extra verlichting in LED uitgevoerd, omschakeling voor de verlengarm, centrale smering SKF, extra brandstofkist tussen de rupsen. De verlengarm en de maaikorf zijn geleverd door Hobelman. De rupsen zijn voorzien van Harddox 400 platen om beschadiging in landerijen te voorkomen. De machine heeft totaal een bereik van 14 meter gemeten vanaf het hart draaikrans tot het mes van de maaikorf.

www.wgs.nl
www.hcme.nl

Hitachi ZX 180 LC-5 rupskraan voor Waterschap Groot Salland Rouveen Hitachi ZX 180 LC-5 rupskraan voor Waterschap Groot Salland Rouveen