Communicatie software Groen, Grond en Infra

Planwise (advertorial)

Publicatiedatum: 06-04-2004 09:10
Inspanning van het plannen door PLANWISE gehalveerd. Aannemersbedrijf Oskam uit Utrecht maakt sinds november 2003 gebruik van PLANWISE materieelplanning voor het plannen van haar dagelijkse werken.

Na een uitgebreide selectie heeft Oskam gekozen voor het plansysteem van consultancy en software-ontwikkelbedrijf ORTEC. Met dit systeem wordt het gehele planproces van personeel, materieel en transporten ondersteund. Na drie maanden is al bewezen dat de inspanning van het plannen van alle opdrachten met de helft verminderd is.

Beschikbaarheid mensen en middelen direct zichtbaar

PLANWISE materieelplanning is ontwikkeld om in één oogopslag overzicht te hebben over de beschikbaarheid van het personeel, materiaal en de dagelijkse transporten. Hierdoor wordt de planners zoveel mogelijk tijdrovend planwerk uit handen genomen. De gegevens over de werklocaties kunnen namelijk snel en eenvoudig worden ingevoerd en de inzet van personeel en transport kan gestructureerd worden gepland en geregistreerd. PLANWISE houdt automatisch rekening met de beschikbaarheid van medewerkers en de benodigde middelen. Dat bespaart de planafdeling behoorlijk veel telefoontjes, en dus ook tijd, met de sloop- en grondwerkers en uitvoerders om te verifiëren of zij nog capaciteit beschikbaar hebben.

 

Vermindering van de kosten en plantijd

Harald Negelen, afdeling planning: “Omdat het standaard systeem PLANWISE modulair is opgebouwd kon ORTEC in samenwerking met Oskam het systeem precies zó inrichten zoals wij dit willen gebruiken. Door PLANWISE zijn mijn werkzaamheden als planner van 80 medewerkers veel overzichtelijker en minder omslachtig geworden. Ik durf te zeggen dat ik het gevoel heb dat de inspanning van het vooruitdenken en plannen nu door de ingebruikname van het systeem is gehalveerd.

Nu het economisch tij ook in de bouwsector niet echt mee zit, is het ideaal dat we via PLANWISE direct inzicht hebben in de locatie waar ons materiaal zich bevindt. Voorheen kwam het regelmatig voor dat er bijvoorbeeld een container op een bouwplaats stond die niet in gebruik was. Deze informatie was niet op de planafdeling bekend en vervolgens gingen wij een container huren. Dit komt nu niet meer voor en we besparen op deze manier enorm veel kosten. Ook is er nu inzicht in het aantal bouwmaterialen en het aantal dat wordt vermist. Ook het allerkleinste materiaal, zoals bijvoorbeeld een rijplaatje, wordt geteld. Als tellingen niet kloppen weten wij dat er iets uitgezocht moet worden”.

 

Oskam

Oskam is in 1965 opgericht. De eerste tien jaar werden alleen agrarische werkzaamheden verricht. Daarna is Oskam zich voornamelijk gaan richten op sloop-, grond-, riool- en straatwerken. Oskam is tegenwoordig gespecialiseerd op het gebied van asbest- en bodemsaneringen. Door steeds te letten op de signalen uit de markt loopt het aannemersbedrijf nog steeds voorop in de branche (www.oskam.nl)

 

 

ORTEC
ORTEC is toonaangevend op het gebied van geavanceerde planningsvraagstukken. Sinds de oprichting in 1981 heeft ORTEC een groot aantal zeer succesvolle projecten uitgevoerd. De inspanningen hebben geleid tot diverse standaard softwareproducten die wereldwijd worden gebruikt. Maar het belangrijkste is dat ORTEC hun klanten in staat stelt om bedrijfsprocessen te optimaliseren, waardoor opmerkelijke besparingen kunnen worden gerealiseerd.

 

www.ortec.nl