Communicatie software Groen, Grond en Infra

Duo Lindner Urraco 75 verkleiners voor Tuytel Oud-Alblas

Publicatiedatum: 04-12-2013 09:30
Van der Spek Vianen B.V. heeft in zeer korte tijd twee nieuwe Lindner Urraco 75’s langzaam draaiende verkleiners geleverd aan A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V in Oud-Alblas.
Lindner Urraco 75Lindner Urraco 75

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij Tuytel zeer hoog in het vaandel staan heeft Tuytel besloten na de zeer goede ervaringen met de eerst geleverde machine  en de vele aanvragen van zijn klanten te investeren in een tweede machine. Hierdoor kan Tuytel zeer snel en efficiënt de Lindner’s inplannen om te voldoen aan de vraag uit de markt.

De Lindner Urraco’s worden aangedreven door een Scania DC9 met 350 Pk welke op zijn beurt via de zware hydraulische aandrijving een kracht van 240.000 nm op de werktuigen kan brengen waardoor de machine ook kan worden ingezet voor het verkleinen van zeer moeilijk te verkleinen materialen. Het te verkleinen materiaal kan afhankelijk van het materiaal rechtstreeks op de assen geladen worden of in de hydraulische via de afstandbediening te klappen bunker. In de Urraco 75 zijn twee assen gemonteerd met een lengte van 1.750mm lengte en een diameter van 650mm. Deze zijn via de PLC-besturing traploos verstelbaar tussen de 14 en 32 omwentelingen per minuut.

Bij Tuytel zijn de gepatenteerde Lindner LW-assen gemonteerd in de Urraco’s welke zeer breed ingezet kunnen worden in vele materialen; van sloophout, groenafval, kunststoffen tot bouw- en sloopafval en uiteraard nog vele toepassingen die niet genoemd zijn. Bij Tuytel kunnen ze het juiste advies geven over de mogelijkheden door de zeer grote ervaring die men heeft in de recyclingwereld. De verkleinde fractie wordt via een 1200mm brede afvoerband welke voor transport hydraulisch kan worden ingeklapt afgevoerd. De band is via de afstandbediening in hoogte in te stellen zodat de juiste afwerphoogte kan worden ingesteld.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezig houd met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kunt adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren zijn ze ook actief in het verhuren van recycling machines en het handelen in biomassa. Met een dertig tal gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog bij ze in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

www.atuytel.nl

Duo Lindner Urraco 75 Groenafval verkleiningsmachines voor Tuytel uit Oud-AlblasDuo Lindner Urraco 75 Groenafval verkleiningsmachines voor Tuytel uit Oud-Alblas