Communicatie software Groen, Grond en Infra

2 Zaxis voor Helmer

Publicatiedatum: 13-04-2004 14:32
Onlangs zijn een tweetal Hitachi Zaxis graafmachines afgeleverd bij Helmer Meterieel BV in Breda.

Het bedrijf Helmer BV is gestart in 1977 als wegenbouwbedrijf in de plaats Effen maar al snel groeide het bedrijf uit tot een van de toonaangevende aannemingsbedrijven in Noord Brabant. Het bedrijf is nu dagelijks bezig in verschillende facetten van de aannemerij, bijvoorbeeld transport en grondwerken, sloopwerken, bestratingen, containertransporten en recycling.

De afgeleverde machines zijn een Hitachi ZX160W mobiele graafmachine, deze is voorzien van een direct ingespoten 4-cylinder Isuzu watergekoelde turbodieselmotor, sloophamerfunctie, draaikopleiding, electrische brandstofvulpomp, slangbreukventielen op boom en bakcylinder, cabine met automatische airconditioning en Caliber banden 3.15 x 80 – 22,5. De extra opties op deze machine zijn een hydraulisch snelwissel met lasthaak van Verachtert, slotenbak, dieplepel en puindieplepel, tevens een overdrukcabine en voorzien van voeding en montage van een steun voor het gebruik van laserapparatuur.

De tweede machine is een Hitachi ZX160LC hydraulische rupsgraafmachine, deze machine is uitgevoerd met de vrijwel identieke motor als de ZX160W, deze machine is uitgevoerd met sloophamerfunctie, 800 mm stalen rupsen, slangbreukventielen, cabine met automatische airconditioning en een automatische brandstofvulpomp. Extra opties zijn een drietal bakken en een hydraulisch snelwisselsysteem van Verachtert. Ook de Overdrukcabine is op deze machine gemonteerd, voeding & montage steun voor het gebruik van een laser en diverse werklampen. 


Overhandiging van de sleutels door Cees vd Heijkant van HCME aan dhr  HelmerOverhandiging van de sleutels door Cees vd Heijkant van HCME aan dhr Helmer