Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EW160D voor Rijkeboer Baarn

Publicatiedatum: 08-01-2014 07:15
Bouw- en Aannemingsbedrijf Rijkeboer B.V. uit Baarn investeert opnieuw in een Volvo hydraulische wielgraafmachine.
Volvo EW160DVolvo EW160D

Aangezien de Volvo EW160B zich met ruim 15.000 draaiuren door betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten meer dan bewezen had, werd de nieuwere versie, de Volvo EW160D, besteld. De Volvo EW160D draait inmiddels al enige tijd tot volle tevredenheid. Machinist Ton Jacobs vindt de EW160D een hele vooruitgang. De machine is enorm compleet en daardoor multifunctioneel inzetbaar.

“Omdat we de meeste tijd in dorpskernen werken”, vertelt Bart Rijkeboer, “ is het mooi dat de nieuw machine beschikt over een Volvo 6-cilinder commonrail, watergekoelde, turbo dieselmotor met luchtgekoelde intercooler, die voldoet aan de EU Fase IIIB emissie-eisen en voorzien is van een diesel partikel filter, die veel minder uitstoot produceert. Door de Eco-stand is er genoeg capaciteit met minder toeren. Groot voordeel is ook dat hij een stuk minder lawaai maakt, wat voor de mensen om de kraan veel prettiger werkt.” “Ook in de luxe Volvo Care Cab met luchtgeveerde verwarmde stoel”, vult Ton aan, “is het nu een stuk rustiger en het blikveld is prima. Door de kleuren achteruitkijk camera heb ik uitstekend zicht op wat er achter de machine gebeurt. De machine pakt goed aan en draait goed. Vooral het machinaal bestraten met het overgebouwde vacuümsysteem van WOS werkt op deze nieuwe machine geweldig. Het zweefsysteem op de arm is een hele verbetering. Net als het Boom Suspension Systeem op de hefcilinders. Met de hydraulisch verstelbare hoofdgiek van 5.10 meter en een knikarm van 2.60 meter heb ik meer dan genoeg reikwijdte en blijft de machine zeer stabiel. Maar ik kan ook dicht bij de banden werken. De machine staat op Alliance 331 600/50-22,5 18PR banden. Door spatborden voor en achter heeft de EW160D een chique uitstraling. Het oog wil toch ook wat”. Bart merkt op: “Niet alleen voor bestratingen maar ook voor sloop-, grond- en rioleringswerk is deze nieuwe machine uitermate geschikt. In ons werk voor zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers past deze machine ons wonderwel. Echt multifunctioneel inzetbaar. Over de begeleiding van Duco Pater, Sales Manager, en de Kuiken service ben ik zeer tevreden. Kleine beurten voeren we zelf uit en de verdere nazorg laat ik graag over aan de monteurs van Kuiken N.V.. Dat loopt gesmeerd. Ik ben er van overtuigd dat we met deze machine weer jaren vooruit kunnen” rondt Bart af.

Al sinds 1937 is familiebedrijf Rijkeboer B.V. actief in grond-, straat-, rioleringswerk, transport en sloopwerkzaamheden. Het bedrijf is opgericht in Arnhem door de heer B. Rijkeboer. Van vader op zoon op kleinzoon heeft het bedrijf zich verder voortgezet en ontwikkeld en is via Amersfoort sinds eind jaren ‘50 gevestigd in Baarn. Met een vaste groep van vijftien medewerkers worden alle werkzaamheden in de omgeving van Baarn op een efficiënte manier uitgevoerd.

www.kuiken.nl
www.rijkeboerbaarn.nl

Volvo EW 160 D mobiele graafmachine voor Rijkeboer BaarnVolvo EW 160 D mobiele graafmachine voor Rijkeboer Baarn