Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hitachi ZX 350-5 voor Bartels Moerstraten

Publicatiedatum: 10-01-2014 09:10
Bij Bartels Grondwerken B.V. uit Moerstraten is onlangs een nieuwe Hitachi ZX 350 LC-5 rupsgraafmachine afgeleverd.
Hitachi ZX350-5Hitachi ZX350-5

Het betreft een 35 tons kraan met een standaard front en is voorzien van een enkel/dubbelwerkende extra functie, draaikopfunctie proportioneel bediend en een hydraulische wigfunctie. Verder heeft de graafmachine rondom een loopbordes met handrail gekregen, een cycloon filter op de luchtinlaat, voorbereiding voor overdruk en een centraal smeersysteem. Ook is het ballastgewicht verzwaard met 2000 kg voor een eventuele montage van een long front. En tenslotte is de machine voorzien van een Trimble GPS systeem. Om het geheel af te maken heeft de machine een verchroomde uitlaatpijp.

De nieuwe ZX 350-5 word aangedreven door een ISUZU 6HK1 dieselmotor met 271 pk die voldoet aan de Stage IIIB emissie eisen door onder meer een automatisch regenereerbaar roetfilter te gebruiken. De ZX 350-5 is voorzien van het nieuwe TRIAS hydraulieksysteem dat wordt gevoed door een 3 pompensysteem. Dit nieuwe hydraulisch systeem geeft een optimaal bedieningscomfort en een lager brandstofverbruik.

De ruime comfortabele cabine is standaard voorzien van een luchtgeveerde stoel en een gemakkelijk te bedienen multifunctionele monitor. Om het comfort voor de machinist verder te verhogen zijn de ramen in het achterste gedeelte van de cabine donker getint en is een 27 mc bakkie gemonteerd. Na deze machine heeft de klant intussen ook een ZX 250-5 besteld. Deze zal in het voorjaar van 2014 geleverd worden.

Fa Bartels BV is opgericht in 1952. Vanaf die tijd is men actief in de land- en tuinbouw sector. Naast deze werkzaamheden is men in 1960 al in gaan spelen op de wegenbouw en allerlei vormen van cultuurtechnisch werk. Omstreeks 1975 werd de eerste vrachtauto toegevoegd aan het bedrijf. Hiermee werd de basis gelegd voor het huidige bedrijf, wat gespecialiseerd is in het uitvoeren van alle vormen van loonwerken, grondwerken en transporten. Bartels Groep richt zich dan ook op de aannemerij zowel in hoofd- als in onderaannemer en op verhuur van materieel. Met een groot en uitgebreid machinepark, wat bestaat uit een diversiteit aan tractoren, graafmachines en vrachtauto's worden alle projecten zoveel mogelijk in eigen beheer uitgevoerd. In combinatie met vakkundig personeel, wat vaak kan terugblikken op een jarenlange ervaring. Fa Bartels heeft service en bereikbaarheid hoog in het vaandel staan, zoals ook het belang en de tevredenheid van de klant.

www.bartelsbv.com
www.hcme.nl

Hitachi ZX 350-5 rupsgraafmachine voor Bartels Grondwerken B.V. uit MoerstratenHitachi ZX 350-5 rupsgraafmachine voor Bartels Grondwerken B.V. uit Moerstraten