Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EW140D voor De Bruin Ophemert

Publicatiedatum: 21-02-2014 12:45
Grondverzetbedrijf Aart de Bruin breidt machinepark uit met een Volvo hydraulische wielgraafmachine EW140D.
Volvo EW140DVolvo EW140D

Al sinds de oprichting heeft Aart de Bruin  Volvo’ s. Betrouwbare en krachtige machines met een mooie uitstraling. Bij Volvo gaan de ontwikkelingen door, Aart gaat daar graag in mee. Een logische stap dat Aart voor de  uitbreiding van zijn machinepark opnieuw een Volvo kocht. Deze keer een Volvo hydraulische wielgraafmachine EW140D. De machine past qua gewicht het best bij de werkzaamheden. De modern uitgeruste vijftien ton’ s wielgraafmachine is aangetrokken voor alle grondwerkzaamheden. De EW140D heeft een Volvo 4-cilinder commonrail, 4,1 liter watergekoelde  turbo dieselmotor met luchtgekoelde intercooler, die voldoet aan de Stage 3B emissie-eisen met waste-gate turbo uitlaatgasrecirculatie en diesel partikel filter en een motorvermogen van 105kW/143 pk bij 2.000rpm. De ECO-modus draagt bij aan een hogere capaciteit en lager brandstofgebruik. De servo bediening met korte joysticks voor korte, ergonomische bewegingen van hand, pols en arm is voor de machinist een uitkomst. De  luxe Volvo CareCab voldoet aan de actuele ROPS-eisen en heeft goed zicht rondom, airco, getint glas en veel binnenruimte. De cabine staat op siliconenrubber met veer gemonteerde dempers. De gedeelde giek van 4.70 meter, hydraulisch verstelbaar, en een knikarm van 2.45 meter zorgen voor een groot bereik. Ook is de machine voorzien van een nivelleerventiel (zweefstand) en hamerschaarfunctie. De Eurosteel Hydraulische snel wissel HKKR.3.EUROTILT maakt het werken nog aangenamer, en zijn Eurosteel dieplepel, puinbak, slotenbak en kopplaat snel te wisselen.

“Goede service is veel waard” begint Aart “daarom heb ik weer gekozen voor Kuiken en Volvo. Ik blijf bij één merk dat is voor mij het makkelijkst. Volvo is gewoon goed, prima prijs/kwaliteit verhouding en heeft een chique uitstraling. Is er een keer  iets dan één belletje naar Kuiken Servicevestiging Veghel en mijn vraag wordt snel beantwoord. Door uitbreiding van de werkzaamheden moest er een nieuwe machine bijkomen. In goed overleg met Ruud Cornelis, Sales Manager, is het de EW140D geworden. Deze machine is compact, heeft de juiste gewichtsklasse voor onze werken en is multifunctioneel inzetbaar. Wij werken vaak in dorpen en in stadskernen, in bermen en aan slootkanten, dan moet een machine wendbaar zijn en niet te zwaar. Momenteel draait de machine in Haaften en is belast met de afvoer van oud asfalt. Machinist Gert Jan is zeer tevreden, de machine draait prima en pakt goed aan. Voor hem was de proportionele bediening in de handels van schaar en rotatiefunctie even wennen maar nu is een vrachtwagen snel geladen. Ik weet zeker dat deze vijfde Volvo ons geen windeieren zal leggen” besluit Aart.

Aart de Bruin in Ophemert startte vijftien jaar geleden als zzp.er. Al snel breidden de grondverzetwerkzaamheden zich uit. Aart verhuurt zichzelf met machine maar bij veel werk huurt hij mensen in wat momenteel het geval is. Grond verdichten, riolen leggen, puinbanen vlakken, fietspaden aanleggen, bermen inzaaien, beschoeiingen zetten, noem maar op Aart de Bruin en zijn medewerkers fiksen het allemaal. De werkzaamheden worden dan ook snel en vakkundig uitgevoerd,  in het hele land maar ook daarbuiten.


Volvo EW 140 D voor  Grondverzetbedrijf Aart de Bruin uit OphemertVolvo EW 140 D voor Grondverzetbedrijf Aart de Bruin uit Ophemert