Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EC300D L voor Van Leeuwen Harmelen

Publicatiedatum: 19-03-2014 10:00
Fa. J. van Leeuwen in Harmelen verwelkomt eerste Volvo hydraulische rupsgraafmachine. Gunstige prijs, laag brandstofverbruik en milieuvriendelijkheid doorslaggevend om de eerste Volvo EC300D L graafmachine te kopen.
Volvo EC300DLVolvo EC300DL

Deze Volvo EC300D L is specifiek gekozen voor alle groot grondverzetwerkzaamheden. De 30,5 tons graafmachine heeft een Volvo D8H 6-cilinder watergekoelde turbo dieselmotor die voldoet aan de Stage 3B emissie-eisen d.m.v. diesel partikel filter met een max vermogen netto 169 kW/227 pk bij 1800 rpm. en een max koppel 1.139 Nm bij 1.350 rpm. De automatische motorafslag en de Eco stand zorgen voor minder brandstofgebruik. Het lage toerental maakt minder geluid zowel in de cabine (70 dB(A)) als in de omgeving (103 dB(A). Met een hoofdgiek van 6.20 meter en een knikarm van 3.05 meter is er meer dan genoeg bereik om alle werkzaamheden veilig uit te voeren. De extra werklampen zorgen voor goed zicht. De machine is voorzien van een hamer/schaar functie met drukinstelling (inclusief geheugen voor de uitrustingsstukken) en een omschakeling bak/schaar – schaar/bak (bediening derde giek of knijper), plus een literinstelling op de rotatiefunctie. Ook is er een complete overdruk voorbereiding voor saneringswerkzaamheden en een Groeneveld automatische vetsmering, Vet 2 geïnstalleerd. De elektrisch proportionele bediening in de joysticks maken het werken zeer aangenaam. Van Leeuwen heeft zelf in de robuuste onderwagen een gereedschapskist geïntegreerd, aanpassingen gedaan voor een kantelstuk en een GPS 3D systeem overgebouwd.

“Nu we draaien met onze nieuwe aanwinst” vertelt Dirk van Leeuwen, Directeur “Constateren we dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Duco Pater, Sales Manager heeft ons heel goed geadviseerd . De machine is inderdaad veel zuiniger dan zijn voorganger. Daardoor ook veel minder CO2 uitstoot wat dikwijls meetelt bij gunningen door Provincies en Gemeentes. Onze machinist Frank van Rijn is uiterst tevreden met de Volvo. Hij had er direct een goed gevoel bij. De machine draait soepel en de luxe Volvo CareCab is van alle gemakken voorzien en heeft voldoende beenruimte. Maar vooral met de bestuurdersstoel (Kab), met brede armleuningen en in hoogte verstelbaar, is Frank erg blij. In zijn vorige machine zat een aangepaste stoel maar dat is nu niet nodig, de Volvo stoel zit perfect en zorgt er voor dat hij plezier heeft in het werk. Momenteel wordt er veel werk verzet voor Martens en Van Oord bij het aanleggen van een nieuw gedeelte van de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom. Daar doet de Volvo waarvoor hij is aangekocht en ik verwacht zeker dat we met deze graafmachine een lange tijd zonder problemen kunnen werken”, besluit Dirk.

Fa. J. van Leeuwen - een familiebedrijf - is in 1939 opgericht door de Woerdenaar Jan van Leeuwen in Harmelen als agrarisch loonbedrijf. Na verloop van tijd hielpen zijn vijf zoons mee in het bedrijf. Het loonbedrijf groeide gestaag. De laatste jaren is het bedrijf zich meer en meer gaan richten op grondverzet en cultuurtechnische werkzaamheden en staan klantgerichtheid en flexibiliteit hoog in het vaandel. De drie neven Jan, Dirk en Cees-Jan van Leeuwen en een vaste groep van zeventien medewerkers hebben de kennis en het materiaal in huis om sterk werk in grond- weg- en waterbouw uit te voeren.

www.fajvanleeuwen.nl

Volvo EC300D L rupsgraafmachine voor Van Leeuwen uit HarmelenVolvo EC300D L rupsgraafmachine voor Van Leeuwen uit Harmelen