Communicatie software Groen, Grond en Infra

LiuGong onthult twee nieuwe machines op CONEXPO 2014

Publicatiedatum: 03-04-2014 07:55
LiuGong, een wereldleider in de productie van een volledige lijn van grondverzetmachines, onthulde twee opmerkelijke nieuwe machines op de CONEXPO-CON/AGG-show van dit jaar die onlangs in Las Vegas, VS, werd gehouden.
LiuGong 950ELiuGong 950E

De gelanceerde producten zijn de 950E rupsgraafmachine – een van de grootste die LiuGong ooit heeft gefabriceerd – en de nieuwste 375B schranklader, die is uitgerust met een Tier IV finalmotor in overeenstemming met strenge Noord-Amerikaanse en Europese emissienormen.

De ontwikkeling van de 950E begon met het Intelligent Power Control System (IPC) van LiuGong voor een meer accurate matching en controle over het motortoerental en hoofdpompdebiet, waardoor meer vermogen, een snellere respons en soepeler werking worden geleverd. De regelklep en cilinders werden geoptimaliseerd om de front-endprestaties, de efficiëntie en het brandstofverbruik te verbeteren, terwijl het demperverlies van het hydraulisch systeem wordt beperkt. Om de prestaties verder te verbeteren en het brandstofverbruik te verminderen, is de 950E voorzien van zes selecteerbare werkmodi – Power, Economy, Fine, Lifting, Breaker en Attachment.

De 950E wordt aangedreven door een zeer efficiënte Cummins QSM11 375 dieselmotor, die wordt geleverd met een krachtige Electronic Control Module (ECM) die extra vermogen levert voor extra zwaar werk en tegelijkertijd het brandstofverbruik en de emissies vermindert. Aangezien de brandstofkosten blijven stijgen, is het nog belangrijker dat de 950E is uitgerust met een automatische stationair toerentalfunctie, die de motoromwentelingen per minuut na slechts zeven seconden reduceert tot 1000 tpm wanneer de machine in rust is - dit vermindert het brandstofverbruik en de slijtage van de motor aanzienlijk

De 950E heeft ook een van de grootste cabines in de sector. De cabinevensters zijn verbreed voor een betere zichtbaarheid, met name het zicht recht naar beneden voor het sturen en graven. Een groter dakraam met rollend zonnescherm biedt een uitstekend zicht en goede ventilatie.

De nieuwe monitorbeugel is ontworpen voor een grotere stabiliteit en is gepositioneerd zodat deze gemakkelijk te controleren is. De operationele statussen, waarschuwingen, hoorbare alarmen en onderhoudsinformatie van de machine worden duidelijk weergegeven om de machinist te helpen. Het kan worden geprogrammeerd om informatie te verstrekken in meer dan 10 talen. Het lcd-scherm dient ook als scherm voor de achteruitrijcamera, wat de productiviteit en de veiligheid op de werkplek verbetert.

De slothendel van de bestuurder die op de leuningdoos is geïnstalleerd voorkomt een onverwachte beweging omdat hij het ontstekingsysteem van de machine vergrendelt. De zachte en flexibele bedieningshendels van de bestuurder zijn handig en comfortabel voor lange werkuren. De voetpedalen met groot zwenkdesign zijn comfortabeler en laten de gebruiker toe om de voeten op de voetsteun te houden en tegelijkertijd de machine te bedienen.

De andere opmerkelijke lancering op CONEXPO, de 375B schranklader van LiuGong, is een totaal nieuw ontwerp, van het basisframestructuur tot een radicale nieuw gebogen cabine. Het ROPS & FOPS gecertificeerde structurele ontwerp van de cabine wordt gekenmerkt door gebogen hoeken voor een breder, minder belemmerd zicht op de werkplek en een goed 'hoek tot hoek'-zicht op de bak, het mes, de vork of ander gebruikt hulpstuk. Door rondingen te gebruiken om de stijfheid van de cabine te verhogen, is er minder lawaai in de cabine.

Deze nieuwe schranklader biedt ook een beter evenwicht, stabiliteit en hefbediening. De combinatie van een smalle stand en een panoramisch uitzicht zorgt voor een superieure besturing en bediening in krappe ruimten tussen gebouwen en muren en binnenin trailers of schepen.

Alle machines van LiuGong zijn ontworpen, gebouwd en getest voor toepassingen voor intensief gebruik en de 375B vormt daar geen uitzondering op. Het nieuwe geïntegreerde frame zorgt voor een stevige, starre basis voor lange, harde en productieve dagen. De laderarmen van het kokerprofiel stemmen overeen met de sterkte en duurzaamheid van het frame. Dit maakt de 375B geschikt voor alle toepassingen, van bouwwerken met hoge cyclus en mijnbouwtoepassingen tot boerderijen, kwekerijen en havens.

De machine beschikt ook over een sturing met dubbele hendel voor een zekere, eenvoudige en moeiteloze bediening. De hydrostatische transmissie biedt een oneindige snelheidsregeling zodat operatoren zich langzaam door kritische gebieden zonder extra ruimte kunnen verplaatsen, maar nog steeds snel kunnen bewegen over een grote afstand. Met de aangebrachte veer kan de operator de remmen hydraulisch loslaten en zo de machine precies waar nodig positioneren en deze daar houden voor uiterste nauwkeurigheid bij precisiewerk. De lader heeft een hydraulische zelfstelling, wat vooral nuttig is bij toepassingen met de palletvork. Het universele snelkoppelingsysteem van LiuGong maakt snelle, eenvoudige wijzigingen mogelijk met de volledige lijn van hulpstukken van LiuGong of andere hulpstukken van om het even welke leverancier die de klant misschien al bezit.

De 375B wordt aangedreven door een Perkins 404F-22T motor met een nettovermogen van 53,6 hp die voldoet aan Tier IV final emissienormen en wordt geleverd met een assortiment opties om gebruikers te helpen voldoen aan hun functievereisten en prestatiebehoeften. Het gaat hierbij om hoog-debiethydrauliek, verwarming en airconditioning, ingesloten ROPS/FOPS-cabine, stevige banden en sneeuwkettingen.

Men verwacht dat LiuGong in de nabije toekomst meer informatie zal geven over de Europese beschikbaarheid van deze nieuwe machines.

www.liugong.com

LiuGong onthult twee nieuwe machines op CONEXPO 2014LiuGong onthult twee nieuwe machines op CONEXPO 2014