Communicatie software Groen, Grond en Infra

American Augers D220T boorinstallatie voor Kabelcom Temse

Publicatiedatum: 18-04-2014 12:40
Recent heeft Kabelcom, onderdeel van Verbraeken Construction NV uit Temse, een nieuwe American Augers D220T gestuurde boormachine in gebruik genomen.
American AugersAmerican Augers

De boormachine werd eerst opgezet en uitvoerig getest op de terreinen van KEMP|Hamme. Daar is de machine voorzien van vele extra’s zoals een radiografisch gestuurde Fassi 7 t/m auto laadkraan met bijhorende buizen manipulator voor het aanbrengen van boorstangen en een verlengd bed voor de boormotor, zodat er met stangen van maar liefst 10,40 meter gewerkt kan worden. De gehele installatie werd zowel mechanisch als elektrisch gekeurd volgens de Europese wetgeving. Daarnaast heeft Verbraeken ook geïnvesteerd in een aparte radio gestuurde breek installatie, welke opgesteld staat aan de andere zijde van de boorwerf om de uitkomende boorstangen ‘los te breken en verder uit mekaar te schroeven’. Deze installatie word aan een 28 tons rupskraan gemonteerd.

De American Augers DD220T kenmerkt zich door een stevig technisch karakter: De Cummins QSL 9 motor genereert een vermogen van maar liefst 365 pk en de zes hydraulische motoren leveren een trekkracht van maar liefst 100 ton. De twee boormotoren ontwikkelen een koppel 40.674 Nm en halen een maximale boorsnelheid van 90 omw / minuut. De boorhoek kan variabel ingesteld worden tussen 10° tot 18°.

Groep Verbraeken Construction, opgericht in 1966 en toen voornamelijk bezig in het klassieke grondverzet, is actief in integrale infrastructuurwerken, graaf- en bestratingswerken, plaatsen van rioleringen en pijpleidingen, installatie van elektrische- en glasvezelkabels en gestuurde boringen.

www.kemp-groep.nl

American Augers D220T gestuurde boormachine American Augers D220T gestuurde boormachine