Communicatie software Groen, Grond en Infra

Doosan DX140W-3 voor 't Hart van de Krimpenerwaard Lekkerkerk

Publicatiedatum: 07-05-2014 07:50
Loon en Aannemingsbedrijf ’t Hart van de Krimpenerwaard uit Lekkerkerk heeft een zéér complete Doosan DX140W mobiele graafmachine in gebruik genomen.
Doosan DX140W-3Doosan DX140W-3

De 14 tons mobiele graafmachine is uitgerust met een 6 cilinder dieselmotor welke voldoet aan de nieuwste milieunorm Tier 3B. Deze dikke 6 cilinder heeft bij lage motortoeren het maximale koppel ter beschikking wat betekend dat er gewerkt kan worden met lage motortoeren. In de Eco werkstand circa 1.350  en in de standaard werkstand circa 1.450 motortoeren. Dit resulteert in een zeer laag brandstofverbruik van gemiddeld 5 tot 7 liter per draaiuur! Ook maakt het de machine erg rustig en stil wat het een aangename machine maakt om mee te werken. Bijkomend voordeel is dat de omstanders zoals grondwerkers minimale geluidslast ondervinden omdat de machine rustig en stil is!

Verder kenmerkt de 14 tons mobiele alleskunner zich door zijn hoge rijsnelheid. Met gemak kan er een rijsnelheid van 40 km/uur of meer gehaald worden dankzij de 6 cilinder motor in combinatie met de degelijke ZF aandrijflijn. De machine voor ’t Hart van de Krimpenerwaard is uitgerust met een last compensator wat het deinen van de giek tegengaat. Dit alles maakt dat de Doosan 14 tonner zeer comfortabel te verrijden is van het ene naar het andere werk.

De machine van ’t Hart van de Krimpenerwaard is compleet uitgerust met o.a. brede Alliance enkellucht banden, spatborden rondom machine en 2 grote gereedschapskisten in de onderwagen. Ook is de machine uitgerust met hoogte begrenzing, slangbreukbeveiliging op de bakcilinder en een omschakelfunctie om te kunnen werken met een verlenggiek. Voor het verplaatsen van aanhangers is er een afneembare trekhaak in het schuifbord gemaakt. Om ook veilig over de weg te rijden met de aanhanger is er 7-polige verlichtingsstekker op de onderwagen gemonteerd. Door de montage op de onderwagen kan er ook met aangekoppelde aanhanger met verlichtingsstekker volledig geroteerd worden met de machine.  

Om de machine  optimaal te smeren is de machine uitgerust met een Groeneveld Twin vetsmeersysteem wat het onderhoud voor de machinist een stuk aangenamer maakt. Tevens blijft de machine natuurlijk in topconditie door het smeren tijdens het draaien i.p.v. het smeren als de machine stil staat! Om het geheel af te maken is de machine geleverd met een complete bakkenset van Pladdet. 

De machine is na aflevering gelijk aan het werk gegaan op een project in Rotterdam waar de nieuwe Botlek brug word gebouwd.

www.entreeding.com/t-hart-van-de-krimpenerwaard-b-v
www.elmbv.nl

Doosan DX 140 W-3 voor  't Hart van de Krimpenerwaard uit LekkerkerkDoosan DX 140 W-3 voor 't Hart van de Krimpenerwaard uit Lekkerkerk